Corbu a invocat starea necorespunzătoare a sediului instituției sale și a evocat pericolul unui incendiu într-o clădire "proiectată pentru 250 de oameni și în care își desfășoară activitatea 400 de oameni".
"Nu se găsește finanțare pentru a efectua o simplă expertiză electrică, pentru a vedea dacă nu există pericol de a lua foc la Înalta Curte, pentru că instalațiile sunt suprasolicitate în fiecare moment", le-a spus Corbu parlamentarilor.
Ea s-a mai plâns de faptul că grefierii sunt nevoiți să care dosare de la subsol cu brațele, pentru că nu există lift.
Situația a fost analizată la Punctul de întâlnire de jurnalista Adina Anghelescu.
Adina Anghelescu: Bugetul ÎCCJ, o răzbunare pentru avizul negativ dat desființăriii Secției Speciale
"S-a ajuns ca, la nivel de minister, Justiția să fie Cenușăreasa. Există un mare adevăr în declarația. președintei ÎCCJ.
Sediul instanței este foarte vechi. De 20 de ani, fiecare dintre președinții care au avut pe mână această instanță se zbate să rezolve problemea sediului. Este un sediu impropriu. Dacă doamna președinte a spus că poate lua foc oricând, trebuie să o credem.
Înfrângerea pe care a suferit-o președintele ÎCCJ în ceea ce privește bugetul instituției sale dovedește o răzbunare la adresa ei, dat fiind poziția sa când și-a dat în cadrul CSM avizul negativ asurpra desființării Secției Speciale", a estimat Adina Anghelescu.
Bugetul ÎCCJ, cu 20% mai mic decât în 2020
Potrivit proiectului de buget transmis în Parlament de Ministerul Finanțelor, Înalta Curte de Casație și Justiție va avea în anul 2021 un buget de 144 milioane lei, în scădere cu 19,57% față de alocarea din 2020.
Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat joi, la finalul avizării bugetului Ministerului în comisiile de specialitate din Parlament, că discuția despre problemele instalațiilor electrice trebuiau aduse în discuție dinainte, afirmând că el a aflat abia în ședința de joi despre ele.