Antena 3 CNN Externe În Venezuela a venit Crăciunul în octombrie la ordinul lui Maduro. Oamenii sunt debusolați: „E groaznic”

În Venezuela a venit Crăciunul în octombrie la ordinul lui Maduro. Oamenii sunt debusolați: „E groaznic”

de Robert Kiss    |   

În octombrie, în Venezuela au început sărbătorile de Crăciun, înaintea calendarului catolic, la ordinul președintelui Nicolas Maduro. „Hai să petrecem. Fericire permanentă și rumba”, a spus șeful statului, îndemnând cetățenii să sărbătorească nașterea lui Isus, cu două luni mai devreme.

Festivitățile din Venezuela sunt programate să țină până pe 15 ianuarie 2025. „E o sărbătoare a poporului și poporul o sărbătorește oricând vrea”, spune Maduro.

Lumini, copaci, artificii: totul organizat până la cel mai mic detaliu pentru vacanța mutată din decembrie în octombrie.

[GAL layout="5"]

Însă, în Venezuela nu se simte ca de Crăciun, chiar dacă vrea președintele contestat Nicolas Maduro.

Locuitorii din Caracas s-au trezit marți cu un brad de Crăciun falnic care stă într-o piață publică populară.

Muncitorii s-au grăbit să monteze decorațiuni în diferite cartiere, dar atmosfera era departe de a fi festivă.

„Cred că este groaznic pentru că este octombrie”, a spus Desiré Aguiar, 32 de ani, înainte de a-și amenaja standul de bijuterii și accesorii într-o piață locală. „Halloween nici măcar nu a trecut și e deja Crăciun? Le sărbătorim împreună?”, spune acesta, potrivit AP.

„Dacă vor începe să plătească... bonusul de Crăciun în avans, nu ne va mai rămâne nimic în decembrie”, s-a plâns Aguiar. „Cred că este o idee foarte proastă.”

Rămâne neclar dacă angajatorii publici și privați vor face modificări în plățile bonusului în acest an. Maduro, căruia autoritățile electorale i-au înmânat un al treilea mandat de șase ani, a surprins țara pe 2 septembrie când a declarat la televiziunea de stat că sezonul de Crăciun va începe mai devreme ca niciodată.

Maduro a făcut anunțul ca răspuns la criza politică legată de rezultatele alegerilor prezidențiale. Maduro le-a cerut venezuelenilor să îi denunțe cei care se îndoiesc cu privire la alegeri printr-o aplicație administrată de guvern creată inițial pentru a raporta întreruperile de curent și plângerile cu privire la serviciile furnizate de stat. Acest lucru i-a determinat pe oameni să șteargă fotografii, videoclipuri, meme-uri, mesaje și aplicații de pe telefoane pentru a evita urmărirea penală.

Subiecte în articol: Venezuela Nicolas Maduro Crăciun
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile