Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă În cât timp își fac efectul, de fapt, suplimentele alimentare

În cât timp își fac efectul, de fapt, suplimentele alimentare

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 07:00 18 Noi 2024 Modificat la 07:00 18 Noi 2024

În sezonul rece, suplimentele alimentare sunt adesea folosite pentru întărirea imunității, dar mulți se întreabă cât de repede încep acestea să acționeze. Dr. Ruxandra Constantina a explicat la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN, că efectele pot fi vizibile în doar câteva săptămâni, dacă sunt utilizate corect.

Suplimentele bine alese fac diferența

"Dacă suplimentele sunt de calitate, recomandate de un medic apifitoterapeut și adaptate nevoilor individuale, efectele lor se pot observa în una-două săptămâni," spune dr. Constantina. De exemplu, preparatele gemoterapice pentru copii, precum extractele de coacăz, cătină sau măceșe, își fac efectul rapid. "Veți observa că un copil care răcea frecvent va începe să facă forme mult mai ușoare de boală. Poate îi va curge puțin nasul, dar nu va mai dezvolta traheobronșite, pneumonii sau laringite," adaugă ea.

Atenție la combinațiile între suplimente și medicamente

Dr. Constantina atrage atenția însă asupra riscului combinării suplimentelor cu alte tratamente fără recomandarea medicului: "Este esențial ca tratamentele naturiste să fie integrate în planul terapeutic doar la indicația specialistului, pentru a evita interacțiunile nedorite."

Suplimentele care întăresc imunitatea

Printre cele mai recomandate suplimente se numără vitamina C, zincul, seleniul și vitamina D, care joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar. "Pentru adulți, vitamina D este esențială, iar în sezonul rece ar trebui să fie administrată în doze mai mari, de 4000-5000 de unități pe zi," recomandă medicul.

Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole