Antena 3 CNN Actualitate În Arad, un copil de 9 ani a ajuns la spital cu dureri de burtă. Medicii i-au descoperit o tumoră de 3 kg

În Arad, un copil de 9 ani a ajuns la spital cu dureri de burtă. Medicii i-au descoperit o tumoră de 3 kg

de Redacția Antena 3 CNN    |   

O tumoră de trei kilograme a fost extirpată din abdomenul unui copil de 9 ani, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, medicii afirmând că a fost vorba de o intervenţie "deosebită" care durat mai mult de trei ore.

"Intervenţie deosebită în sala de operaţii a Secţiei Clinice Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră de peste trei kilograme, din abdomenul unui copil în vârstă de 9 ani. Copilul s-a prezentat la spital acuzând dureri în zona abdomenului, stare de rău şi vărsături. În urma investigaţiilor de specialitate, a fost depistată o tumoră gigantă, multichistică, de mezenter, cu dimensiuni de aproximativ 70/40/30 cm, care a determinat volvularea (răsucirea) intestinului subţire", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de SCJU Arad.

Conform sursei citate, intervenţia chirurgicală a durat mai bine de trei ore, tumora fiind complet îndepărtată, iar acum copilul este internat în Secţia Clinică Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică pentru recuperare postoperatorie.

Din echipa medicală care a efectuat operaţia au făcut parte un medic de chirurgie şi ortopedie pediatrică, un medic de chirurgie pediatrică şi un medic specialist de anestezie şi terapie intensivă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile