Antena 3 CNN Politică În ALDE se pregătește revolta contra lui Tăriceanu. O organizație cere congres: Nu din cauza membrilor și simpatizanților, ALDE a luat doar 4% la europarlamentare!

În ALDE se pregătește revolta contra lui Tăriceanu. O organizație cere congres: Nu din cauza membrilor și simpatizanților, ALDE a luat doar 4% la europarlamentare!

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu e în clocot după decizia de a ieși de la guvernare, iar o parte dintre liderii ALDE au decis să rămână alături de PSD la putere. Primul semnal a fost dat de fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, cel care a fost instalat cu susținerea PSD în funcția de președinte al Senatului, și a fost urmat de alți trei lideri din ALDE propuși de Viorica Dăncilă pentru scaune de miniștri: Grațiela Gravilescu - Ministerul Mediului, Ion Cupă - Ministerul Energiei, Alexandru Băișanu - Relația cu Parlamentul.

Cel din urmă a anunțat că se impune organizarea unui congres. 

"În momentul în care liderul nostru renunță la candidatură (la prezidențiale, n.red.), mi se pare normal ca toate deciziile să nu mai fie înghițite pe nemestecate pentru că partidul nostru se află în cu totul și cu totul altă situație. Ne dorim ca în cadrul Delegației permanente de luni să cerem, congres să ne gândim că nu exluderea unor lideri e o problemă esențială. ci faptul că trebuie să vedem dacă ne mai păstrăm linia liberală, dacă mai suntem liberali, a declarat pentru Antena 3, Alexandru Băișanu. Acesta s-a ferit să vorbească despre îndepărtarea lui Tăriceanu din fruntea partidului: "Îl vrem doar mai echilibrat!"

Și organizația ALDE Prahova condusă chiar de Grațiela Gavrilescu cere congres.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile