Timp de două zile, Bucureştiul a devenit capitala minţilor luminate. Profesori universitari, formatori şi specialişti în educaţie din întreaga lume au luat parte la cel mai mare eveniment de acest gen din ţara noastră.
"Cred că inteligenţa artificială va avea un rol diferit în învăţământul primar şi secundar, atât pentru tineri, cât şi pentru adulţi. Spre exemplu, cred că pentru adulţi, inteligenţa artificială îi va ajuta în învăţarea directă, în timp ce în învăţământul primar, inteligenţa artificială va fi utilă pentru profesori", a declarat Eric Baber, director Cambridge.
"Sunt aici pentru a vorbi cu profesorii, pentru a le arăta ultimele publicaţii. Avem noi materiale în fiecare an, publicăm cursuri noi şi cărţi educaţionale. Este o ocazie bună să te întâlneşti cu profesorii români şi să le prezinţi ultimele noutăţi", a explicat şi Tery Lemanis, consultant educaţional la Hamilton House Publishers.
Profesorii români şi străini au dezbătut modul în care inteligenţa artificială ne poate ajuta în procesul educaţional, dar au discutat şi despre problemele pe care le-au întâmpinat de-a lungul timpului.
"Anul acesta, încercăm să vorbim despre provocările generaţiei digitale în contextul inteligenţei artificiale. Dezbatem dacă inteligenţa artificială este o piedică sau un beneficiu pentru profesori", a precizat Daniela Văduva, director Fischer International.
Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este pentru al 13-lea an consecutiv partener al evenimentului, subliniind astfel angajamentul său faţă de excelenţă şi inovaţie în educaţia românească.