Antena 3 CNN Sport JO 2024 Imane Khelif este fată. Tatăl ei încearcă să oprească legendele născute în jurul genului fiicei sale: Este una dintre eroinele Algeriei

Imane Khelif este fată. Tatăl ei încearcă să oprească legendele născute în jurul genului fiicei sale: Este una dintre eroinele Algeriei

Omar Khelif, tatăl pugilistei Imane Khelif, aflată în centrul unei controverse la Jocurile Olimpice de la Paris, a pus stop controverselor de gen și a declarat vineri că sportiva „este o fată”, potrivit dailymail.co.uk.

Vorbind vineri, tatăl lui Imane Khelif a spus: „Atacurile împotriva ei sunt imorale, nu este corect. Imane este o fetiță care iubește sportul de când avea șase ani, obișnuia să joace fotbal. Aceste critici și zvonuri urmăresc să o destabilizeze pe Imane, ei nu vor ca ea să fie campioana lumii”, a declarat el.

„A fost crescută ca o fată. Este o fată puternică, am crescut-o să muncească şi să fie curajoasă", a mai spus el. 

Bărbatul în vârstă de 59 de ani îşi susţine fata pe deplin: „Imane este un exemplu de femeie algeriană (...). Este una dintre eroinele Algeriei. Cu voia lui Dumnezeu, ea ne va onora cu o medalie de aur şi va înălţa drapelul naţional la Paris".

„Îi spun să le demonstreze că se înșeală în ring și sper că va onora Algeria și țările arabe și va câștiga medalia de aur. Ea este modelul nostru, iar noi vrem să fim ca ea și să onorăm Algeria și Tiaret", a mai spus Omar Khelif.

El a arătat în continuare un document oficial datat 2 mai 1999, în care se afirmă că Khelife Imane s-a născut femeie. 

Comentariile sale au venit în timp ce un șef al drepturilor omului a condamnat boxul la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 ca fiind un „spectacol absurd și periculos", înainte ca o a doua femeie boxer care a picat anterior un test de gen să se pregătească să lupte vineri.

Lin Yu-ting din Taiwan a câștigat împotriva Sitora Turdibekova din Uzbekistan în categoria 57 kg în această după-amiază.

Luptele au fost condamnate de organizația caritabilă Sex Matters, în timp ce au existat critici și din partea autoarei Harry Potter, JK Rowling, și a fostului boxer Nicola Adams, dublu câștigător al medaliei de aur la Jocurile Olimpice.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile