Antena 3 CNN Actualitate Social Imaginile momentului: „Antrenorul de genii” a fost săltat de poliție după ce a fost prins în flagrant în timp ce viola un minor

Imaginile momentului: „Antrenorul de genii” a fost săltat de poliție după ce a fost prins în flagrant în timp ce viola un minor

de Andreea Ştefan    |   

Kristoff Lajos, cunoscut și ca „antrenorul de genii”, a fost săltat de poliție sâmbătă, după ce a fost prins în flagrant în timp ce viola un minor în vârstă de 14 ani.

Potrivit primelor informații, copilul de 14 ani a fost ademenit cu bani și alte beneficii de Kristoff Lajos.

„Astăzi, 20 iulie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București -  Secția 26 Poliție, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în timp ce săvârșea o infracțiune de viol asupra unui minor. 

În fapt, polițiști din cadrul Secției 26 Poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce ar fi întreținut relații de natură sexuală cu un minor, în vârstă de 14 ani, la o locație din Sectorul 4. 

Din cercetările și verificarile efectuate în cauză a rezultat că bănuitul l-ar fi ademenit pe minorul de 14 ani, cu scopul de a întreține raporturi intime, prin oferirea unor sume de bani ori promiterea altor beneficii.

La momentul actual, minorul se află în custodia mamei. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost condus la sediul Secției 26 Poliție, în vederea continuării verificărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 26 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este un procedeu al procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis DGPMB într-un comunicat.

Cine este Kristoff Lajos

Kristoff Lajos a crescut în centrele Protecţiei Copilului, a primit premiu după premiu la nivel internaţional, inclusiv Premiul de Excelenţă în Educaţie şi Mentorat la IG Award Ceremony, pentru Amias Small School, un proiect prin care copiii speciali se bucură de educaţie.

„Amias Small School e dovada vie în România, recunoscută peste ţări şi oceane, aplaudată de specialişti internaţionali, apreciată pentru sistemul de valori, precum: incluziune, compasiune, empatie şi toleranţă. Sistemul nostru inovator, plin de umanitate a înconjurat jumătate de glob, în tot Universul, oprindu-se la ţara noastră frumoasă! Ne mândrim şi suntem onoraţi să fim proiectul pilot în România”, declara  Lajos Kristof, citat de Adevărul.

El  spunea că sistemul pe care îl aplică este unic, reprezentativ pentru sistemele reformatoare care au curajul să includă copii cu dublă excepţionalitate, copii cu inteligenţă peste medie, copii proveniţi din familii cu istoric de violenţă în familie, copii cu nevoi speciale în educaţie (dizabilităţi de învăţare, ADHD, ADD, Autism). 

Conform anchetatorilor, el i-a oferit copilului, de-a lungul timpului, sume de bani, bunuri precum haine şi IPhone, s-a apropiat de copil si l-a determinat sa se indepărteze de familie, inoculşându-i treptat ideea că familia este nocivă şi devenind astfel persoana de ataşament pentru minor.

Kristof este fondatorul programului național Mentor în România și al asociației Kristophăr pentru copii talentați, notează Adevărul.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile