Antena 3 CNN Externe Imaginile dezastrului după inundațiile din Italia: Puhoaiele au distrus un pod, un om e dat dispărut. Apa ajunge până sub genunchi

Imaginile dezastrului după inundațiile din Italia: Puhoaiele au distrus un pod, un om e dat dispărut. Apa ajunge până sub genunchi

de Andreea Ştefan    |   

Un val de furtuni violente s-a abătut joi asupra nordului Italiei. Mai multe poduri s-au dărâmat, iar în Milano, străzile s-au inundat, după ce un râu a ieşit din matcă. Cel puţin o persoană este dată dispărută, iar alte 50 sunt izolate, potrivit AP.

Imaginile filmate de televiziunea de stat RAI au arătat roata vehiculului încă vizibilă în interiorul pârâului Orco, în apropiere de Torino, unde tractorul s-a răsturnat în apa noroioasă. Salvatorii locali au declarat că îl caută pe bărbatul dispărut, în vârstă de 58 de ani.

Un alt râu s-a revărsat în Val di Susa din Piemont, prăbușind două poduri, blocând un drum provincial și izolând aproximativ 50 de persoane în două sate.

Alte două regiuni nordice, Lombardia și Veneto, au fost afectate de inundații generalizate, care au provocat pagube și perturbări în orașul Milano, unde râurile Seveso și Lambro s-au revărsat.

[GAL layout="3"]

Pompierii din Milano au declarat că au răspuns la zeci de apeluri pentru a salva persoane blocate în mașinile lor în subpasaje inundate și pentru a goli subsolurile pline cu apă.

Unele magistrale de metrou au trebuit să fie suspendate din cauza inundațiilor. Pentru prima dată de la înființarea sa în 1976, postul Radio Popolare din Milano a ieșit din emisie deoarece centrul său de emisie a fost inundat.

La Veneţia, nivelul apei a crescut foarte mult şi ajunge până aproape de genunchi. Turiştii sunt nevoiţi să poarte cisme, iar ospătării îşi desfăşoară activitatea prin apă. Să vedem imaginile.

Subiecte în articol: inundatii italia Venetia Milano
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile