Antena 3 CNN Externe Imagini șocante. Cum acționează pirații pe mările și oceanele lumii

Imagini șocante. Cum acționează pirații pe mările și oceanele lumii

1 minut de citit Publicat la 19:59 04 Mar 2019 Modificat la 19:59 04 Mar 2019

Radu Tudor a prezentat în emisiunea „Punctul de întâlnire” modul în care grupările de pirați  acționează pe mările și oceanele lumii.

- Pe 8 februarie 2011, petrolierul italian Savina Caylyn a fost deturnat de pirați somalezi, la aproape 800 de kilometri de coasta Indiei. Se întorcea din Malaezia în Sudan, după ce mai evitase de câteva ori tentativele de atac. Până la urmă, a fost capturat cu ajutorul a patru lansatoare de rachete și alte arme mici.

Cei 22 de membri ai echipajului au fost luați ostatici de agresorii jihadiști și, aparent, torturați. Au fost ținuți captivi de atacatori aproape zece luni înainte de a fi eliberați în schimbul unei răscumpărări estimate la aproape 11,5 milioane de dolari. Banii au fost aruncați pe navă în două tranșe prin intermediul unui elicopter

- Uriașul super-petrolier grecesc MV Irene SL a fost deturnat pe 5 februarie 2011. Nava cu o lungine de 330 de metri a fost capturată la aproape 560 de kilometri de coasta Omanului. Călătoria din Emiratele Arabe Unite în Statele Unite cu o încărcătură de petrol estimată la 200 de milioane de dolari la bord.

Echipajul somalez care a capturat această navă a făcut acest lucru la numei o zi după ce un alt grup de pitați somalezi capturase nava MV Savina Caylyn. Toți cei 25 de membri ai echipajului capturat au fost eliberați după 58 de zile în captivitate. Prețul uriaș de răscumpărare a fost de 13,5 milioane de dolari. 

Trei români se numără printre membrii unui echipaj de navă ce au dispărut duminică, în urma unui incident care a avut loc în apele teritoriale ale statului Togo, a precizat luni MAE.

Citește și: Meleşcanu, despre răpirea celor trei marinari români: Nu ştim dacă a fost o acţiune de piraterie sau una teroristă

Citește și: Meleşcanu, noi detalii despre răpirea celor trei marinari români: Așteptăm să vedem dacă există vreo cerere de răscumpărare

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole