Antena 3 CNN Externe Mapamond Imagini rare din "buncărul miliardarilor". Cum arată insula înconjurată de un sistem de radare construit de o companie israeliană

Imagini rare din "buncărul miliardarilor". Cum arată insula înconjurată de un sistem de radare construit de o companie israeliană

de Georgiana Marina    |   

Nu există nicio modalitate prin care să puteți ajunge la Indian Creek, fără permisiunea expresă a unuia dintre cei 89 de locuitori ai săi. Indian Creek este o insulă privată din Golful Biscayne din Miami și este cunoscută drept „buncărul miliardarilor“, scrie Business Insider. Insula este protejată cu un gard de radare de înaltă tehnologie, construit de o firmă israeliană ai cărei fondatori au lucrat în proiecte de tehnologie militară înainte de a-și îndrepta atenția spre sectorul privat.

Printre locuitorii insulei se numătă investitori importanţi, miliardari ruşi, antrenori profesionişti, fotomodele şi cântăreţi şi chiar senatori americani.

„Indian Creek este o insulă exclusivistă de 1,2 kilometri pătraţi, aflată pe apele minunate ale Golfului Biscayne şi recunoscută ca fiind una dintre cele mai bogate, private şi sigure comunităţi din Miami Beach şi din lume“, a scris pe site-ul său Michael Light, fondatorul Miami Luxury Homes şi director de vânzări de lux la Douglas Elliman. „Nivelul ridicat de intimitate şi securitate este cea mai mare prioritate a noastră faţă de rezidenţii din Indian Creek şi este menţinut prin propriile noastre forţe private de poliţie, precum şi propria noastră patrulă marină înarmată care păzeşte apele ce înconjoară insula.“

[GAL layout="5"]

Poliția patrulează și asigură paza singurei căi de acces spre insulă 24 din 24, șapte zile pe săptămână.

„Cu cât devii mai bogat, cu atât îți dorești o siguranță perfectă”, spune Setha Low, directorul Public Space Research Group, de la Universitatea City din New York. „Asta duce la o industrie care câștigă mulți bani din frica oamenilor”, a adăugat ea.

Așadar, dacă vrei să trăiești într-o zonă a Americii în care niciun străin nu poate pune piciorul, Indian Creek este cea mai închisă comunitate. 80% din suprafața insulei este reprezentată de un teren de golf. 

Din 2022, Indian Creek beneficiază de cel mai modern sistem de securitate din ultimele decenii - un gard radar de înaltă tehnologie care înconjoară insula. Potrivit informațiilor publice, sistemul dispune de 10 camere termice și 17 senzori montați în nouă locații în jurul insulei, pe lângă cele 30 de camere tradiționale. Senzorii radar pot detecta orice se află la o jumătate de milă de țărm. Investiția a costat aproximativ 1,6 milioane de dolari.

Radarele au fost construite de Magos, o companie israeliană ai cărei fondatori au lucrat cu tehnologie pentru radare militare înainte de a-și îndrepta atenția către securitatea privată. Pe site-ul său scrie că sistemele radar Magos sunt utilizate în general în centrele de date, instalațiile de petrol și gaze și instalaţii de panouri solare fotovoltaice.

Radarul Indian Creek poate detecta orice mișcare de pe apă și poate folosi inteligența artificială pentru a o clasifica în funcție de riscul pe care îl prezintă. Când este detectată o potențială amenințare, sistemul mută automat o cameră termică pentru a o urmări. Ofițerii de poliție de la stația radar pot trimite o barcă de patrulare pentru a vedea despre ce e vorba. 

În august 2023, la aproximativ un an după instalarea sistemului radar sofisticat, locuitorii din Indian Creek au aflat că au un nou vecin: Jeff Bezos, care cheltuise 68 de milioane de dolari pentru un conac pe malul apei. 

Subiecte în articol: miliardari insula radar bogati
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile