Antena 3 CNN Sport Imagini inedite de la Jocurile Olimpice din 1908. Doar 1% dintre sportivi erau femei. Erupția Vezuviului a mutat ediția la Londra

Imagini inedite de la Jocurile Olimpice din 1908. Doar 1% dintre sportivi erau femei. Erupția Vezuviului a mutat ediția la Londra

de Robert Kiss    |   

Imagini inedite cu Olimpiada din 1908 care a avut loc în Marea Britanie, la Londra. Au participat 22 de țări și 2.008 sportivi (1971 bărbați, 37 femei) care s-au întrecut în 110 probe din 21 de sporturi. Gazdele au construit într-un interval foarte scurt Stadionul White City cu o capacitate de 68.000 de locuri, după ce inițial jocurile au fost atribuite Romei, dar după erupția Vezuviului din 1906, ele au fost mutate la Londra.

[GAL layout="5"]

Sporturile din programul olimpiadei au fost: Atletism; Fotbal; Canotaj; Ciclism; Gimnastică; Hochei de câmp; Jeu de paume; Lacrosse; Lupte; Motonautică; Polo; Box; Rackets; Rugby; Scrimă; Sporturi nautice; Tenis; Tir; Frânghie; Tir cu arcul; Iahting. De asemenea, au fost și câteva sporturi noi printre care bărci cu motor, polo călare, rackets, tenis în sală, jeu de paume, patinaj artistic.

Ceremonia a fost deschisă de regele Eduard al VII-lea. La ceremonie, continuând practica de la Jocurile Intercalate din 1906, echipele au defilat în urma steagului național al fiecărei țări.

La Jocurile Olimpice din 1908 România nu a participat, în schimb poate fi remarcată obținerea primei medalii olimpice de către un sportiv român, este vorba de atletul Ștefan Somodi din Cluj care a obținut medalia de argint la săritura în înălțime, concurând sub drapelul Ungariei, deoarece Transilvania era în acel moment parte a Imperiului Austro-Ungar.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile