Antena 3 CNN Externe Imagini greu de privit în stațiunea grecească Volos, unde peștii putreziți se întind pe kilometri întregi și sunt luați cu macaraua

Imagini greu de privit în stațiunea grecească Volos, unde peștii putreziți se întind pe kilometri întregi și sunt luați cu macaraua

de Georgiana Marina    |   

Este dezastru ecologic în Volos unde sute de mii de pești morți au acoperit râul care traversează stațiunea grecească. Mirosul este insuportabil Autoritățile încearcă să elibereze zona cât mai rapid de peștii putreziți care se întind pe câțiva kilometri, scrie The Guardian.

Autoritățile se confruntă acum cu o cursă contra cronometru pentru a aduna și îndepărta tonele de pește mort înainte ca mirosul să ajungă la restaurantele și hotelurile din apropiere.

Primarul din Volos, Achilleas Beos, a spus că mirosul este insuportabil. El a spus că peştii intraţi în putrefacţie ar putea provoca un dezastru de mediu pentru alte specii din zonă.

Potrivit experţilor, problema e cauzată de inundaţiile istorice produse anul trecut şi care au afectat câmpia Thessaly, aflată mai la nord, precum şi râuri şi lacuri. Nu a fost instalată o plasă la gura de vărsare a râului către Volos, au spus ei. Când peştii au ajuns în mare, apa sărată i-a ucis.


''Nu au făcut ceea ce era evident, să instaleze o plasă de protecţie'', a spus primarul Beos, referindu-se la serviciile guvernamentale.

Acest dezastru este cel mai recent dintr-o serie de efecte produse de vremea extremă în Grecia şi pe care oamenii de ştiinţă le asociază cu schimbările climatice, printre care temperaturi ridicate şi ploi imprevizibile, care au provocat incendii de vegetaţie şi inundaţii.


TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile