Antena 3 CNN Externe Reportaj exclusiv CNN. Imagini cu submarinul nuclear Kazan trimis de Putin în Cuba

Reportaj exclusiv CNN. Imagini cu submarinul nuclear Kazan trimis de Putin în Cuba

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Statele Unite ale Americii au trimis un submarin către Cuba, la mai puțin de 48 de ore după ce patru nave rusești de război, inclusiv un submarin nuclear au acostat la Havana.

Câteva sute de cubanezi așteaptă sub soarele arzător să viziteze o navă de război rusă. Diplomații ruși au spus că publicul va avea voie să viziteze nava Amiral Gorșkov, una dintre cele mai moderne nave de război din marina președintelui Vladimir Putin, capabilă să lanseze rachete hipersonice care se deplasează cu peste șase mii de mile pe oră.

Este prima zi din cele trei în care nava va primi vizitatori, o ocazie rară pentru oamenii de acolo de a vedea de aproape o fregată aparținând camarazilor din timpul Războiului Rece din Cuba.
„După aproape trei ore de așteptare, după ce Poliția mi-a verificat cartea de identitate de rezident cubanez, într-o bază de date și am trecut prin detectoarele de metale, ni se spune să ne îmbarcăm pe Gorșkov.

 În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu nava Gorșkov.

[GAL layout="2"]

Chiar lângă noi se află submarinul cu propulsie nucleară Kazan, primul de acest tip care a ajuns în acest port", a transmis Patrick Oppmann, corespondent CNN Internațional,

Vizita celor patru nave rusești, cel mai mare convoi rusesc în Cuba, în ultimii ani, nu reprezintă o amenințare la adresa Statelor Unite, spun atât oficialii ruși, cât și cei cubanezi. Dar SUA urmăresc îndeaproape navele și mișcările lor.

Un semn în limba engleză de pe pasarela navei Gorșkov spune că „scopul principal" al navei este „operațiuni de luptă împotriva navelor de suprafață și submarinelor inamice". 

Niciuna dintre nave nu transporta în prezent arme nucleare, a precizat Ministerul cubanez al Forțelor Armate.

„Avem voie doar pe puntea principală, iar marinarii ruși ne urmăresc fiecare mișcare. Deasupra noastră se află o punte pe care sunt vizibile echipamente sofisticare de comunicații. Un soldat înarmat cu o pușcă de asalt stă de pază.

Marinarii îmi arată sisteme de apărare antirachetă și un tun despre care spun că poate trage cu 23 de kilometri, aproape 15 mile. După un scurt tur, ni se spune că e timpul să debarcăm", a spus Patrick Oppmann.

Subiecte în articol: navă rusă Havana Cuba Rusia submarin nuclear
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile