Antena 3 CNN Externe Mapamond Imagini dureroase din Thailanda. Elefantul orb care abia s-a ținut de turma lui încercând să scape de inundații a murit

Imagini dureroase din Thailanda. Elefantul orb care abia s-a ținut de turma lui încercând să scape de inundații a murit

de Georgiana Marina    |   

Doi dintre elefanții de la Elephant Nature Park care au încercat să se salveze în timpul inundațiilor devastatoare din Thailanda s-au înecat. În Chiang Mai, destinație turistică populară din Thailanda, hotelurile au fost evacuate, în condițiile în care alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza furtunilor și inundațiilor, scrie The Guardian.

În Thailanda, 20 de regiuni sunt inundate, inclusiv nouă în regiunea de nord, unde 8.625 de gospodării sunt afectate, conform Departamentului pentru Prevenirea Dezastrelor.

În Chiang Mai, apele au devastat sanctuarul pentru salvarea elefanților. Angajații parcului și voluntarii au făcut eforturi uriașe pentru a salva peste 100 de elefanți, precum și sute de alte animale, inclusiv bivoli, porci, cai, câini, pisici și iepuri.

Din bărci, salvatorii au încercat să-i ghideze pe elefanți urmând o potecă marcată de o frânghie. Unele drumuri erau inaccesibile, iar operațiunea a fost complicată de curenții puternici și lipsa semnalului telefonic. Salvatorii s-au gândit să sedeze animalele, dar asta era riscant, deoarece era riscant ca ele să se dezechilibreze și să cadă în apă.

Două femele elefant – Faa Sai și Ploy Thong – s-au înecat. Ploy Thong era oarbă, iar imaginile cu ea înaintând cu greu prin apă în timp ce alți elefanți o așteptau au emoționat o lume întreagă. Ploy Thong, fusese salvată dintr-o tabără turistică în care erau exploatați elefanți, iar anterior a fost folosită în industria forestieră, a comunicat Elephant Nature Park. Faa Sai a fost salvată în noiembrie 2007 și era traumatizată după ce fusese lovită, a adăugat parcul natural.

Saengduean Chailert, directorul sanctuarului, a spus că inundațiile au fost cele mai grave pe care le-a văzut. „Apa a urcat la trei metri și a fost atât de puternică încât a smuls din rădăcini toți copacii mari. Mașinile ne-au fost luate de ape.  Biroul medical a fost distrus”, a spus ea.

 

Subiecte în articol: parc natural Thailanda elefanti
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile