Antena 3 CNN Externe Mapamond Imagini dramatice cu elefanți care se salvează din inundațiile care au devastat un parc natural din Thailanda

Imagini dramatice cu elefanți care se salvează din inundațiile care au devastat un parc natural din Thailanda

de Georgiana Marina    |   

Imagini impresionante cu elefanţi care se salvează din inundaţii au fost postate de un Parc Natural din Thailanda. Animalele încearcă să înainteze în apa adâncă, iar îngrijitorii încearcă să le ghideze către un loc mai sigur. Filmarea a devenit virală. „A fost cea mai mare evacuare pe care am făcut-o vreodată pentru a-i salva, apa a crescut rapid”, a declarat un reprezentant al Elephant Nature Park. Pe internet au apărut imagini dramatice cu acțiunile de salvare și a altor animale.

Videoclipul publicat de The Elephant Nature Park din Chiang Mai, Thailanda, arată patru elefanți trecând prin apă.

[GAL layout="5"]

Fondatorul parcului, Saengduean Chailert, a spus că unul dintre elefanți, care a mers în spatele celorlalți, este orb, motiv pentru care s-a mișcat cu greutate.

Personalul a declarat vineri pentru BBC că sanctuarul are 126 de elefanți. Nouă dintre ei sunt încă blocați în parc, dar toate sunt în siguranță.

„Avem nevoie urgentă de voluntari și cuști pentru animale, deoarece trebuie să mutăm animalele în munți, din cauza că drumurile sunt complet blocate în ambele direcții”, a spus parcul într-o postare pe Facebook.

Aproximativ 30 de voluntari străini sunt, de asemenea, prinși în sanctuar, inclusiv cinci americani, dintre care unii lucrează în parc de câteva săptămâni, a spus Saengduean.

Elephant Nature Park este un centru de salvare a elefanților din zona rurală Chiang Mai, care a salvat peste 200 de elefanți. De asemenea, organizează tururi și programe de voluntariat care permit vizitatorilor să observe animalele sau să ajute la lucrările de conservare.

Mulți dintre elefanți sunt orbi sau au răni fizice, care le-au împiedicat capacitatea de a scăpa și au complicat eforturile de evacuare.

Pe lângă elefanți, parcul găzduiește aproximativ 5.000 de animale salvate, inclusiv câini, pisici, cai, porci și iepuri – dintre care unele au fost evacuate în ultimele zile după ce autoritățile au emis o avertizare de inundații.

Autoritățile din Chaing Mai, o destinație turistică populară din Thailanda, au emis alerte pentru potențiale inundații, deoarece debitul râului Ping, care străbate orașul, atinge cote periculoase.

Nordul Thailandei a suferit inundații severe și alunecări de teren în ultimele săptămâni din cauza ploilor torenţiale aduse de taifunul Yagi, cea mai puternică furtună din Asia din acest an, care a făcut zeci de morți în timp ce a măturat regiunea la mijlocul lunii septembrie.

 

 

 

Subiecte în articol: Thailanda elefanti inundatii parc natural
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile