Antena 3 CNN Economic Auto Imagini de colecţie cu un FASA Renault 12 S din 1972, adus pentru inspecţie la RAR Vaslui

Imagini de colecţie cu un FASA Renault 12 S din 1972, adus pentru inspecţie la RAR Vaslui

de Claudia Popovici    |   

Un Renault 12 S, un model iconic în istoria automobilismului produs în Spania, la fabrica FASA din Valladolid, în 1972, a făcut senzație la Registrul Auto Român. Deși seamănă vizual cu Dacia 1300, versiunea spaniolă a modelului Renault 12 oferea o experiență de condus mai rafinată, fiind astăzi considerată o raritate, mai ales în afara Spaniei.

„De la distanță ar putea fi confundată ușor cu o Dacia 1300. În realitate, istoria acestei #RARități are mai degrabă rădăcini spaniole. În fotografii este un FASA-Renault 12S (1972), care a fost adus de noul proprietar la RAR Vaslui.

[GAL layout="5"]

Această versiune mai puțin cunoscută astăzi a fost produsă la uzinele FASA din Valladolid, ca un concurent direct pentru SEAT 1430 și s-a remarcat prin calitatea materialelor folosite la interior, care ofereau o experiență confortabilă, dar și prin performanțele tehnice îmbunătățite", a scris Registrul Auto Român, pe Facebook.

FASA-Renault 12S a fost produs în Spania, la fabrica FASA din Valladolid, între anii 1969 și 1983. Modelul 12S era echipat cu un motor mai performant, de 1.289 cmc, care dezvolta 60 CP, ceea ce îi conferea o viteză maximă de aproximativ 150 km/h, semnificativ mai rapid decât Dacia 1300.

FASA-Renault 12S se remarca prin finisaje interioare superioare față de varianta românească, oferind un confort sporit, cu materiale mai bune, precum tapițeria și bordul mai elaborate. În plus, modelul era un competitor direct pentru SEAT 1430, un alt vehicul popular în Spania, și s-a impus prin fiabilitatea sa și performanțele tehnice îmbunătățite

Deși similară vizual cu Dacia 1300, FASA-Renault 12S oferea o experiență de condus mai rafinată, fiind astăzi considerată o raritate, mai ales în afara Spaniei.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile