Antena 3 CNN Life Știinţă Imagini care îți taie răsuflarea, de pe Stația Spațială: „Luna apune printre aurore roșii și verzi”

Imagini care îți taie răsuflarea, de pe Stația Spațială: „Luna apune printre aurore roșii și verzi”

de Robert Kiss    |   

Astronautul NASA, Matthew Dominick, a publicat pe contul său de pe rețeaua X imagini spectaculoase cu aurorele de pe Pământ. „Luna se îndreaptă spre orizont pentru a apune printre aurore roșii și verzi”, descrie Dominick una dintre fotografiile realizate de pe Stația Spațială Internațională. 

„M-am simțit atât de norocos să prind această fotografie”, spune comandantul NASA.

Într-o altă postare, Matthew Dominick publică o filmare timelapse cu aceleași aurore spectaculoase.

„Timelapse al lunii care apune în fluxuri de aurore roșii și verzi, urmate de un răsărit care luminează Soyuz cu un albastru deschis. Aurora a fost uimitoare în ultimele zile. Moment excelent pentru a încerca un nou obiectiv care a sosit recent pe Cygnus”, a scris astronautul.

Recent, Dominick transmitea de pe același cont de X că a primit un transport de marfă pe Stația Spațială „cu o mulțime de lucruri interesante.”

Era vorba despre capsula robotică Cygnus care a transportat aproape 4 tone de alimente şi echipamente ştiinţifice pe SSI.

„Am petrecut o bună parte a weekendului cu un obiectiv de 15 mm, T1.8. Am făcut o grămadă de timelapse-uri”, a scris acesta.

Astronautul Matthew Dominick a ajuns pe Stația Spațială Internațională pe 3 martie 2024 în calitate de comandant al misiunii SpaceX Crew-8 a NASA. Este inginer de zbor pe SSI și va petrece aproximativ 6 luni efectuând experimente științifice și întreținând stația spațială.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile