Antena 3 CNN Externe Imagini apocaliptice în Austria, după ploi torențiale record. Haos în Viena din cauza inundațiilor

Imagini apocaliptice în Austria, după ploi torențiale record. Haos în Viena din cauza inundațiilor

de Ioana Coman    |   

Ploile torenţiale s-au dezlănţuit asupra regiunilor alpine din Austria şi au declanşat inundaţii în Viena în weekend, provocând pagube severe în anumite zone din această ţară şi perturbând transporturile rutiere şi feroviare, au precizat autorităţile şi presa locală, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

În staţiunea de schi St. Anton din vestul Austriei, autovehiculele au fost luate de torenţi de apă noroioasă, potrivit imaginilor publicate pe reţelele de socializare. Între timp, ploi record s-au abătut asupra unor zone din Viena, în estul ţării, a precizat postul de televiziune ORF.

Sâmbătă, o femeie a fost târâtă sub un autobuz de forţa viiturii în districtul Dobling din nordul oraşului, a relatat ORF. A fost transportată la spital în stare critică, a mai precizat postul de televiziune.

Pompierii din capitala austriacă au primit peste 450 de apeluri sâmbătă după ce potopul a provocat haos în trafic şi a perturbat transportul pe calea ferată, potrivit ORF.

''Ploile torenţiale au provocat pagube însemnate în multe regiuni din Austria'', a spus cancelarul Karl Nehammer pe platforma X, mulţumind echipelor care depuneau eforturi pentru degajarea zonelor afectate.

În districtul Dobling din Viena s-au înregistrat 110 litri de ploaie pe metru pătrat, cantitate care, potrivit meteorologului ORF Viena, Kevin Hebenstreit, a fost un record pentru oraş în luna august.

O mare proporţie din cantitatea medie de ploaie înregistrată pe perioada verii în Viena s-a produs sâmbătă în doar o oră, potrivit companiei de meteorologie UBIMET.

În medie, în luna august, se înregistrează în total 68 de litri de ploaie pe metru pătrat, recordul istoric fiind de 139 de litri, consemnat pe 15 mai 1885, potrivit ORF. 

Subiecte în articol: Austria Viena inundatii ploi torentiale
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile