Antena 3 CNN Life Știinţă Imagine bizară surprinsă de roverul Perseverance al NASA pe Marte

Imagine bizară surprinsă de roverul Perseverance al NASA pe Marte

de Robert Kiss    |   

Roverul Perseverance al NASA a surprins pe Marte o imagine care aprinde imaginația oamenilor. În cea mai recenta fotografie trimisă spre Pământ apare o rocă cu o formă ciudată.

Roca este asemănătoare cu un craniu și a fost fotografiată cu camera Right Mastcam-Z. Mastcam-Z este o pereche de camere situate pe partea de a roverului.

„Roverul a călătorit 140 de metri de-a lungul marginii interioare a peretelui craterului și s-a oprit în fața acestei stânci. Nu, nu este ceea ce pare”, scrie pe Facebook Antonio Carabe, un pasionat al descoperirilor făcute de roverele NASA pe Planeta Roșie.

Fotografia a fost făcută pe 19 septembrie 2024.

Recent, roverul Perseverance al NASA a găsit o rocă fascinantă pe Marte care conține unele indicii că ar fi putut găzdui viață microbiană în urmă cu miliarde de ani.

Analiza efectuată de instrumentele de la bordul roverului indică faptul că roca posedă calități care se încadrează în definiția unui posibil indicator al vieții antice. Roca prezintă semnături chimice și structuri care ar fi putut fi formate de viață în urmă cu miliarde de ani, când zona explorată de rover conținea apă curgătoare. Echipa științifică ia în considerare și alte explicații pentru caracteristicile observate, iar viitoarele etape de cercetare vor fi necesare pentru a determina dacă viața antică este o explicație valabilă, potrivit NASA.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile