Antena 3 CNN Conținut plătit Iftime: Totală incompetență a fost până acum la Botoșani, un județ în derivă: nu apă, nu proiecte, nu finanțare

Iftime: Totală incompetență a fost până acum la Botoșani, un județ în derivă: nu apă, nu proiecte, nu finanțare

Botoșaniul are o imensă problemă cu alimentarea cu apă pentru că este unul dintre cele doar trei județe din România care nu a reușit să atragă bani europeni în domeniu, și asta din cauza unei totale incompetențe, chiar una la nivel de infracțiune, spune Valeriu Iftime, candidatul PNL la președenția CJ Botoșani, despre județul condus de aproape 30 de ani de PSD.

de Georgiana Adam    |   

“Eu spun de ani buni, ca președinte al Camerei de Comerț știam povestea proiectelor europene pentru infrastructura de apă. S-au pierdut banii care puteau fi atrași prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2017-2023, niciun euro luat. Din cauza totalei incompetențe. Incompetență la nivel de infracțiune. Nu poți să lași Botoșaniul astăzi fără 2-3 rețele importante care trebuiau puse în funcțiune în 2018, 2019. Ești în 2024 și acele rețele de aducțiune cu apă nu sunt, nu este nici finanțare,  nici contracte semnate și eu parcă spun în pustie!”, a afirmat Iftime la Antena 3.

Așa încât acum această problemă este stringentă în Botoșani - aproape o treime din populația județului nu are acces permanent la apă potabilă – și nu poate fi rezolvată cu simpla schimbare a directorilor companiei de apă, aflată în subordinea CJ și cotată după rezultate ca una dintre cele mai slabe din România.

“Avem o șansă, dar pentru asta trebuie să ne apucăm mâine de treabă. (...) Dacă vrei să faci ceva trebuie să știi, să vrei să știi. Când nu știi iei oameni deștepți. De fapt asta e frica de mine – dacă sunt la Consiliul Județean nu pot fi corupt, dacă sunt la Consiliul Județean nu știu câți oameni s-ar putea să plece, a apărut o sperietoare – vine Iftime și să vezi ce face din noi”, arată Iftime.

În realitate, omul de afaceri, care administrează și deține cel mai mare grup de companii din județ, Elsaco, cu aproape 1.000 de angajați, nu a dat oameni afară, ci chiar dimpotrivă, are nevoie de personal competent, mai ales dintr-o funcție de administrație publică într-un județ aflat în derivă economică și în care trebuie practic regândit de la zero modul de gestionare a întregii zone.

Iftime spune că a fost zilele trecute, în încercarea de a găsi soluții pentru județ, la ministerele Mediului și Fondurilor Europene.

Printre proiectele omului de afaceri intrat cu 3 luni în urmă în politică se numără extinderea rețelei de gaz în nordul județului, atragerea de investitori și implicit crearea de locuri de muncă, precum și construcția unui “port pe uscat”, o zonă liberă aproape de granița cu Ucraina care ar urma să fie dezvoltată în parteneriat cu județul vecin Suceava pentru a facilita tranzacțiile cu mărfuri dinspre și spre țara invadată de Rusia.

Acest material fost realizat la comanda PNL - filiala Botosani. Cod unic de identificare:  C.M.F. 21240015

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile