Antena 3 CNN Life Iată cum alegem maşina care ni se potriveşte. Lucrul la care trebuie să fim atenți

Iată cum alegem maşina care ni se potriveşte. Lucrul la care trebuie să fim atenți

1 minut de citit Publicat la 09:19 23 Sep 2018 Modificat la 09:19 23 Sep 2018

În momentul de faţă, există o varietate mare de oferte pe piaţă în ceea ce priveşte achiziţia unei maşini noi, iar mulţi potenţiali cumpărători sunt destul de dezorientaţi când vine vorba să facă o alegere. Există câteva întrebări la care aceia dintre noi care vor să îşi cumpere o maşină trebuie să răspundă. 

De cât spatiu aveţi nevoie? O veţi folosi în multe excursii şi călătorii? Ce dotări de siguranţă vă doriţi la maşina dumneavoastră?  

Spaţiul de care aveţi nevoie 

Numărul de locuri pe care îl are autovehiculul este important nu numai pentru drumurile pe care le facem zilnic, dar şi în perspectiva în care îl folosim când mergem cu bunicii şi copiii. 

Pe de altă parte, nu este vorba numai de numărul de locuri, ci e musai să luăm în considerare şi alte aspecte, cum ar fi un portbagaj cu  un volum mai mare pentru căruciorul copilului sau cuşca animalului de companie. 

Dacă aveţi hobbyuri precum skiatul sau alte sporturi care presupun transportul echipamentelor, atunci trebuie să luaţi în consideare şi un portbagaj de plafon. Dimensiunile maşinii trebuie luate, de asemenea, în considerare dacă aveţi garaj acasă, astfel încât aceasta nu numai să încapă, dar să puteţi avea şi ceva spaţiu de manevră. 

Numărul de kilometri parcurşi 

Aceasta este o altă întrebare esenţială când decidem să cumpărăm un autovehicul. 

”Dacă parcurgem mulţi kilometri pe an, de regulă peste 2.000 sau 3.000 de kilometri, atunci un anumit grad de confort trebuie să constituie o prioritate pentru dumneavoastră. Dacă conduceţi des în oraş, o cutie automată vă poate scuti de stresul folosirii în exces a ambreiajului. Şi parcarea este un element de care trebuie să ţineţi cont. Aici dimensiunea maşinii este importantă, dar şi senzorii de parcare, pentru a putea parca rapid şi în zone cu spaţii relativ mici. Dacă plecaţi în excursii sau tabere şi veţi tracta o rulotă, atunci veţi avea nevoie cu siguranţă de un motor puternic”, explică Florin Marin Bogdan, şef de lucrări la Facultatea de Inginerie din Galaţi. 

Siguranță

Pentru cei care sunt mai puţini familiarizaţi, autovehiculele au dotări de siguranţă active, care îi ajută pe şoferi să prevină accidentele. Aici se încadrează manevrabilitatea maşinii, frânele antiblocare şi sistemele de stabilitate controlate electronic. Există, de asemenea, sisteme de siguranţă pasivă, care protejează conducătorii auto şi pasagerii în cazul coliziunilor cu alte autovehicule, acestea fiind centurile de siguranţă pretensionate, airbagurile şi celulele de siguranţă.

Sursa: adevarul.ro.

Etichete: masina spatiu achizitie
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole