Lista cu alimente pe care ar trebui să le consumăm în funcție de vârsta noastră este îndeajuns de amplă pentru a satisface orice preferință culinară.
La 20 de ani - alimente care conțin fier, calciu, vitamina B, potasiu
Mai exact, carne, legume, nuci, tofu, broccoli, suc de portocale, legume verzi, sparanghel, varză de Bruxelles, spanac, banane, avocado, cartofi.
La 30 de ani - grăsimi monosaturate
Alune, arahide, migdale, ulei de măsline.
La 40 de ani - proteine, vitaminele C și E
Fructe de pădure, citrice, broccoli, nuci, semințe.
La 50 de ani - licopen, grăsimi sănătoase și luteină
Roșii preparate termic și alimente pe bază de tomate, precum și avocado, ulei de măsline și nuci. De asemenea, morcovii, gălbenșul de ou, spanacul și kale sunt surse bune de luteină.
La 60 de ani - fibre
Cereale integrale, fasole, ovăz și multă apă.
La 70 de ani - vitaminele B6 și B12
Carne de pui, cartofi, fructe, ouă, lapte și brânză.
La 80 de ani - o alimentație cât mai sănătoasă
Sursa: kudika.ro.