Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Hrana uscată pentru câini: top 5 elemente pe care să le cunoști înainte de a o alege

Hrana uscată pentru câini: top 5 elemente pe care să le cunoști înainte de a o alege

Îți dorești să-i oferi câinelui tău cea mai bună mâncare, care să îi susțină organismul și care să îi asigure necesarul de nutrienți de care animalul are nevoie, pentru a se dezvolta armonios?

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Înseamnă că trebuie să iei în calcul câteva elemente extrem de importante, în funcție de care să alegi hrana uscata caini potrivită. De la ingredientele folosite de producător, până la gramaj, dar și modul de administrare, iată câteva detalii pe care să le iei în considerare când alegi mâncarea pentru prietenul tău necuvântător!

Hrana uscata caini – ce ingrediente trebuie să conțină?

Pentru început, este bine să știi că principalele ingrediente ce trebuie să se regăsească în mâncarea uscată pentru câini sunt următoarele: proteine, vitamine, carbohidrați și minerale. Ceea ce diferă, însă, pe măsură ce patrupedul tău crește este proporția din fiecare din ingredient. Dacă la început, atunci când câinele este mic are nevoie de cât mai multe din toate ingredientele, ulterior este bine să ai grijă să îi oferi mai puțini carbohidrați și mai multă proteină, pentru a evita ca animalul să se confrunte cu probleme de obezitate.

Pentru a afla foarte ușor ingredientele folosite pentru bobițele uscate, tot ce trebuie să faci este să citești informațiile de pe ambalaj. Astfel, îți va fi mai ușor să te orientezi către un anumit brand, pentru ca animalul tău să fie sănătos și fericit.

De ce sunt recomandate bobițele uscate, în locul mâncării umede?

Hrana uscată este recomandată pe termen lung pentru câini, întrucât este mult mai ușor de administrat și conține toți nutrienții necesari unei dezvoltări propice din toate punctele de vedere. În același timp, poți să cumperi un sac de 15 kilograme, care să îți ajungă o lună întreagă, spre deosebire de hrana umedă, care trebuie consumată în cel mult 24 de ore de la deschiderea ambalajului, pentru că altfel își pierde din proprietăți și nu mai este bună pentru a fi oferită câinelui.

Mai mult, hrana uscată este concepută special pentru a veni în sprijinul sistemului digestiv al animalului, fiind sățioasă și ușor de asimilat.

Gramajul optim

În ceea ce privește cantitatea de hrană uscată pe care să i-o dai zilnic prietenului tău necuvântător, ea variază de la o vârstă la alta. Așadar, este bine să știi întotdeauna ce greutate are animalul, iar mai apoi, să te uiți pe ambalaj, pentru a afla câtă mâncare îi este necesară. Respectând instrucțiunile date de producător, eviți apariția obezității, care este extrem de periculoasă pentru câine și care nu face decât să conducă la dezvoltarea unor boli grave

Brand

Pe piață există deja câteva brand-uri foarte cunoscute când vine vorba despre bobițele uscate pentru câini și care și-au dovedit deja eficiența. Acest lucru nu ar trebui să te împiedice să alegi, însă, și alte mărci. Dacă după ce citești lista de ingrediente, observi că ea este una potrivită pentru animalul tău de companie, acordă-i o șansă și urmărește reacția câinelui. S-ar putea să ai o surpriză extrem de plăcută.

Avantaje

Nu în ultimul rând, este bine să știi și care sunt principalele beneficii de care ai parte când optezi pentru mâncarea uscată pentru câini. Dintre cele mai importante, amintim:

  • hrana uscată este concepută special pentru a veni în sprijinul nevoilor nutritive ale animalului, în funcție de vârsta pe care acesta o are;
  • bobițele sunt simplu de administrat, având forme și dimensiuni diferite;
  • hrana uscată este ușor de depozitat;
  • poți investi în mâncarea pentru câini o singură dată pe lună, fără să-ți faci griji că vei rămâne fără;
  • poți alege dintr-o gamă variată de sortimente, fie că este vorba despre bobițele cu pui, vită sau pește.

NovaFood.ro îți stă mereu la dispoziție online. De aici poți comanda cea mai bună hrana umeda caini, precum și bobițe uscate, dar și mâncare pentru pisici ori pentru păsări, urmând ca apoi produsele să îți fie livrate acasă foarte repede.

Date de contact:

Email: suport@novafood.ro

Telefon: 0724239215

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben