Hoţii nu se sfiau să spargă maşinile ziua-n amiaza mare. Şi asta pentru că metoda lor nu presupunea forţarea uşilor sau spargerea vreunui geam, fapt ce ar fi atras atenţia trecătorilor.
Indivizii acţionau după tehnici moderne, brevetate în străinătate. Ei aveau dispozitive de bruiere a telecomenzii situate la cheile autoturismelor. În momentul în care observau o maşină mai nouă, se apropiau de ea şi îl urmăreau pe proprietar să iasă. Când şoferul apăsa butonul de închidere centralizată, acţionau şi ei dispozitivul de bruiaj.
Reuşeau astfel să împiedice blocarea autoturismului. Dacă proprietarul nu sesiza acest lucru şi se îndepărta de maşină, acţionau! Cu maşina descuiată, pur şi simplu deschideau una din uşi, cotrobăiau rapid înăuntru şi în portbagaj, iar apoi dispăreau.
Când se întorcea, proprietarul observa doar bunurile lipsă, fără să fie forţată uşa sau geamul.
Poliţiştii au primit mai multe plângeri şi au început cercetările. După câteva săptămâni, au dat de urma spărgătorilor şi le-au organizat un flagrant, în centrul Timişoarei. Când hoţii au intrat în maşina "capcană", au fost luaţi pe sus de poliţiştii în civil.
Au refuzat să recunoască furtul, dar probele împotriva lor sunt mai mult decât solide. Doi indivizi, în vârstă de 22 şi 35 de ani, au fost săltaţi şi arestaţi preventiv. Anchetatorii speră acum să ajungă şi la ceilalţi membri ai bandei.
Poliţiştii cred că aceiaşi infractori se află şi în spatele unei spargeri date în urmă cu o săptămână, la Universitatea de Vest, acolo unde au furat mai multă aparatură, notează jurnaliştii de la opiniatimişoarei.ro.