Antena 3 CNN Externe Nouă hoți, arestați după ce au aruncat în aer zeci de bancomate, în Germania. Printre ei se află și români

Nouă hoți, arestați după ce au aruncat în aer zeci de bancomate, în Germania. Printre ei se află și români

Polițiștii din Germania, Țările de Jos și Belgia au arestat nouă persoane, printre care și români, după ce au aruncat în aer peste 50 de bancomate și au reușit să fure aproximativ 5,2 milioane de euro.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Începând din noiembrie 2021, mai multe bancomate din landurile germane Bavaria, Baden-Württemberg şi Thuringia au fost vizate de hoți, fiind înregistrate peste 50 de atacuri.

Polițiștii au reușit să identifice nouă persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 41 de ani, cu cetățenie olandeză, marocană, turcă, afgană sau română, rezidenţi în Ţările de Jos sau Belgia.

Pentru a intra în posesia banilor, hoții foloseau materiale explozive și aruncau în aer bancomatele, provocând pagube serioase.

Cei nouă bărbați au reușit să fure peste 5,2 milioane de euro, iar arestările au avut loc joi, 2 februarie, în urma a 16 percheziții.

Citește și: Angajata unei bănci din Mediaş a furat din conturile clienţilor peste 140.000 de euro fără ca oamenii să îşi dea seama

„Făptaşii şi-au croit drum în mod necugetat spre bani, riscând vieţile unor oameni nevinovaţi şi distrugând clădiri”, a spus ministrul de interne din Baden-Württemberg, Thomas Strobl, potrivit Agerpres, citat de adevarul.ro.

El a remarcat că pagubele provocate proprietăţilor, în jur de 6,5 milioane de euro, sunt mai mari decât sumele jefuite de infractori.

Anul trecut, polițiștii belgieni au identificat o nouă metodă de jefuire a bancomatelor, operațiunea fiind realizată cu ajutorul unui laptop, pe care hoții îl conectau, printr-o singură gaură în aparat, la firele care făceau corespondența cu rețeaua bancară.

În ultimele luni, polițiștii și jandarmii din țările europene au observat o creștere a atacurilor digitale, iar multe bănci au decis să oprească funcționarea bancomatelor pe timpul nopții.

Subiecte în articol: bancomate jaf explozibil poliție
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile