Antena 3 CNN Coronavirus România intră într-o nouă etapă. Horațiu Moldovan: Numărul infecțiilor cu coronavirus s-a dublat de ieri până astăzi, iar trendul devine îngrijorător

România intră într-o nouă etapă. Horațiu Moldovan: Numărul infecțiilor cu coronavirus s-a dublat de ieri până astăzi, iar trendul devine îngrijorător

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat, la Antena 3, că dublarea numărului de cazuri de infecție cu coronavirus în România, în ultimele 24 de ore, este extrem de îngrijorătoare.

”Această dublare a numărului de la o zi la alta arată un trend care devine ingrijorător. Se produce o replicare mai mare a infecțiilor pe plan local”, a spus Horațiu Moldovan.

”În acest moment trebuie să aplicăm măsuri de oprire a contactului între oameni. (...) Dacă ritmul crește, vor apărea și mai multe cazuri complicate și vom fi puși în situația de a avea mai mulți pacienți în stare critică. Suntem în fața unei schimbări de atitudine pentru că profilul disipării infecției în rândul populației se schimbă”, a mai spus secretarul de stat.

Totodată, secretarul de stat susține că persoanele cu vârsta de peste 70 de ani ar putea fi izolate la domiciliu, o astfel de măsură făcând deja obiectul unor discuţii la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

 Persoanele care au vârsta peste 70 de ani sunt cea mai expusă parte a populaţiei la infecţia virală şi la complicaţiile ei.

 

 

 

 

 

Subiecte în articol: Horațiu Moldovan coronavirus
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile