Antena 3 CNN Externe Hezbollah atacă Israelul cu un "roi de drone" dar spune că răzbunarea "încă n-a venit". O dronă ratată de Iron Dome a căzut pe o mașină

Hezbollah atacă Israelul cu un "roi de drone" dar spune că răzbunarea "încă n-a venit". O dronă ratată de Iron Dome a căzut pe o mașină

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Gruparea pro-iraniană Hezbollah, activă în Liban, a comunicat că a lansat, marți, "un roi de drone" care au lovit un oraș arab din nordul Israelului, rănind mai multe persoane, scrie Times of Israel.

Militanții susțin că au atacat ține militare.

O sursă din cadrul grupării a declarat pentru agenția Reuters că atacul de marți nu reprezintă represaliile pentru uciderea comandatului milita Fuad Shukr într-o lovitură efectuată de Israel la Beirut, săptămâna trecută.

Hezbollah a promis, atunci, că îl va răzbuna pe Shukr.

Eliminarea acestuia a fost asumată de armata israeliană, care l-a indicat drept responsabil pentru o lovitură anterioară lansată de militanții pro-iranieni asupra platoului Golan, la Majdal Shams, și soldată cu 12 morți.

O dronă a Hezbollah ar fi căzut pe o mașină, în Israel

Imagini distribuite pe rețelele sociale și republicate de Times of Israel arată, aparent, momentul impactului în atacul cu dronă efectuat de Hezbollah asupra nordului statului evreu.

În imagine, în plan îndepărtat, se vede o explozie la sol în apropierea unui drum cu trei benzi pe sensul de mers. În prim plan este vizibilă o intersecție mare.

Locația exploziei ar fi, conform publicației citate, o parcare în apropiere de orașul Mazra'a din Galileea de Vest.

În urma deflagrației, două persoane au fost rănite, dintre care una în stare critică, potrivit Serviciului Israelian de Ambulanță.

"Un bărbat aflat într-o mașină a fost găsit inconștient, cu o rană gravă la cap din cauza șrapnelului. O altă femeie rănită se afla în apropierea parcării, pe deplin conștientă și suferind răni de șrapnel la nivelul membrelor", au precizat salvatorii israelieni.

Ulterior, surse medicale au arătat că cel puțin șase persoane au fost spitalizate în urma atacului cu dronă al Hezbollah.

Dintre acestea, patru care au suferit răni provocate de șrapnel și două au suferit atacuri de panică.

Martor al atacului Hezbollah: "E un miracol că am scăpat cu viață"

Un martor ocular al incidentului în care o dronă lansată de Hezbollah a căzut pe o șosea de lângă orașul Mazra'a spune că a "supraviețuit în mod miraculos" exploziei deoarece s-a întins pe șosea și a evitat, astfel, schijele care au rănit alți oameni.

Acest bărbat a declarat pentru postul public de televiziune că a auzit sirenele și s-a aruncat la pământ, după care a sesizat zgomotul produs de motorul dronei.

 "A avut loc o explozie puternică și șrapnelul a zburat peste mine", a povestit el.

"Am supraviețuit doar pentru că m-am întins la pământ. A fost un miracol. Nu am mai văzut niciodată așa ceva", a continuat acest martor, care a precizat că este din orașul Kiryat Ata.

Bărbatul a mai adăugat că "sistemul Iron Dome a ratat drona, iar fragmente ale interceptoarelor au aterizat, de asemenea, în apropiere".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile