Helmut Duckadam va fi condus, miercuri, pe ultimul drum. Trupul lui va fi incinerat în prezenţa familiei şi a câtorva apropiaţi, aşa cum i-a fost dorinţa. Ieri, la Arena Naţională, mii de oameni, printre care foşti colegi de generaţie, actuali fotbalişti, antrenori, preşedinţi de cluburi sportive sau simpli oameni care l-au admirat, au venit să îi aducă un ultim omagiu.
Legendarul portar al echipei Steaua Bucureşti rămâne în istoria fotbalului mondial după ce a apărat 4 penalty-uri consecutive, performanță pentru care a intrat în Cartea Recordurilor.
[GAL layout="5"]Viorel Moldovan: Pentru mine este nemuritor, un mare, mare campion. Un mare, mare caracter este acum lângă Dumnezeu ca să aibă grijă de el.
Ioan Andone: Cred că e singurul portar din istoria fotbalului care a apărat 4 penalty-uri și a adus Cupa Campionilor în România. Din păcate, viața nu ne iartă.
Gheorghe Pascu, prieten: Am fost prieteni înainte de a fi sus. Am șapca de la el, am rămas cu asta.
În ciuda succesului, Helmut Duckadam a rămas un om modest. În afara terenului, viaţa i-a adus însă numeroase provocări. După 8 intervenţii complicate, corpul său a cedat.
La aflarea veştii tragice reprezentanţii UEFA au transmis un mesaj emoţionant pe reţelele sociale prin care şi-au exprimat regretul. Plini de regrete sunt şi oamenii din Semlac, Arad acolo unde legendarul portar a început să-şi construiască visul.
În memoria marelui portar, terenul de fotbal din localitate îi va purta numele, iar în faţa lui va fi ridicată o statuie.
Helmut Duckadam a murit luni, 2 decembrie, la vârsta de 65 de ani.