Antena 3 CNN Război în Israel Cine este Hassan Nasrallah, liderul grupării Hezbollah | Fiul său a fost ucis de israelieni

Cine este Hassan Nasrallah, liderul grupării Hezbollah | Fiul său a fost ucis de israelieni

Hezbollah este un grup terorist sponsorizat de Iran, sancționat internațional, cu o agendă anti-Israel și anti-SUA. Hezbollah are sediul în principal în Liban, dar a desfășurat operațiuni teroriste și criminale în întreaga lume. Gruparea teroristă este condusă de Hassan Nasrallah.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Hassan Nasrallah este secretarul general al grupării teroriste șiite Hezbollah și o figură importantă în politica libaneză. Hassan Nasrallah este liderul Hezbollahului de aproape 30 de ani. Mulți îl văd ca pe o figură a rezistenței căreia îi revine meritul alungării Israelului din Libanul de Sud. 

Pentru alții, el este un lider controversat, sub comanda căruia conflictul din Liban și întreaga Regiune a escaladat. Hassan Nasrallah s-a născut în 1960, într-o familie muncitorească de musulmani șiiți, care locuia într-o suburbie săracă, într-o suburbie săracă din estul orașului Beirud. 

Româncă din Israel, mărturii dureroase despre război: "Sper ca toți cei care au fost răpiți să se întoarcă la casele lor"

Fiul său a murit în 

Subiecte în articol: Hezbollah
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile