Antena 3 CNN Actualitate Cultură Hărțuire, abuz, scandal sexual și droguri la Opera Națională: fostul director Ignat, cadouri opulente pentru amantă

Hărțuire, abuz, scandal sexual și droguri la Opera Națională: fostul director Ignat, cadouri opulente pentru amantă

de Georgiana Adam    |   

În contextul scandalului de la SNSPA, dezvăluiri bombă despre abuzuri, scandaluri sexuale și consum de droguri ies la iveală din birourile fostului management al Operei Naționale București. Fănel Ignat, fostul director a scris pagini întregi despre cadourile opulente pe care le-a oferit amantei, despre cum aceasta i-a bătut soția chiar în biroul acestuia și despre cum se cumpărau droguri chiar pe holurile ONB.

Dezvăluirile bombă sunt făcute chiar de fostul director interimar ONB Fănel Ignat care a scris, de mână, rând cu rând, pe un set de hârtii scandalurile obscene prin care a trecut cu amanta pe care a angajat-o chiar la ONB. 

„Scrisoarea pierdută” pare că ar fi fost scrisă de Ignat pentru propria protecție, numai că lucrurile care apar scrise de fostul director interimar de la Operă îl descalifică total pe acesta și trădează o lipsă crasă de responsabilitate în managementul instituției, care ar fi fost folosită exclusiv în scop personal.

Acuzat de hărțuire de amantă, fostul director se apără: „Că la concerte și repetiții venea drogată tot hărțuire?!”

Un set halucinant de ”argumente” prin care Fănel Ignat (fost director interimar ONB) se apăra de acuzațiile de hărțuire apar scrise de acesta pe un set de hârtii care au ajuns în posesia presei. Scandalul de la Opera trena de ani de zile și toți din instituție știau, doar că din teamă sau rușine nimeni nu a spus nimic, exact ca în scandalul de la SNSPA.

„Că și-a tăiat vena în Italia și am mers la spital să-i pună copci, tot H.? Că la concerte și repetiții venea drogată tot H.? Că mergea la călărie drogată tot H.? Că intra la mine în birou liberă și fără a fi anunțată tot H.? Că nu accepta să plec singur să cânt și venea cu mine peste tot tot H.? Că i-am plătit și cursurile de italiană, tot H.?”

Pe aceleași foi apar mențiuni incriminatoare cum ar fi: comandă droguri dar și lista cadourilor scumpe pe care Fănel le-a luat pentru amanta ”nerecunoscătoare”.

Fănel Ignat a fost foarte temeinic în contabilizarea cadourilor de peste 10.000 de euro (!) pe care le-a cumpărat amantei: i-a trecut chiar și ochelarii de 280 de euro pe listă, plus blugi, tricouri și geci de 1000 de euro!!

Ceas Atlantic de 6.000 de lei și colier de aur (de la Paris!) de 2.600 de euro și un lanț (cu șarpe) de 8.000 de lei printre achizițiile trecute pe listă de Ignat. ”Că i-am plătit și cursurile de italiană, tot hărțuire.?” Lista interminabilă de atenții, excursii, cadouri și fapte ”reprobabile” săvârșite de amantă culminează cu o bătaie dintre amantă și nevastă chiar în biroul fostului director de la ONB. 

Fănel Ignat se autodenunță în cel mai caragialesc mod cu putință. Fănel scrie: da când i-am făcut contract de angajare prin modificare post fără studii la rugămintea mamei tot hărțuire a fost?! Carevasăzică pus în fața unor acuzații de hârțuire din partea unei doamne cu mult mai tânără, conul Fănel scrie tot ce îi vine în minte ca să scape.

În subsidiar, încape loc să spunem că autodezvăluirile apar fix în momentul în care Fănel Ignat vrea să se întoarcă pe cai mari la Opera Națională, doar că angajații operei i-au pregătit o surpriză. O petiție publică prin care spun că nu mai vor să audă de el. Din ce apare în hârtiile ”scurse” în presă vedem și de ce. 

[GAL layout="4"]

De-a lungul timpului, baritonul Fănel Ignat a fost acuzat că a condus „discreționar” instituția culturală și că „interesele personale” au avut impact negativ asupra întregii activități a Operei Naționale București, scrie și Gândul.ro.

Mai mult, Fănel Ignat a fost acuzat de „management defectuos”, dar și că ar fi pus la cale un „blat artistic” cu un bun prieten de-al său, dirijorul italian Alberto Veronesi, în detrimentul unor alți dirijori de valoare. Ex-managerul ONB a mai fost criticat vehement și pentru că ar fi cheltuit „nejustificat” zeci de milioane de lei în plină pandemie.

Subiecte în articol: Opera Română fanel ignat
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile