Antena 3 CNN Meteo HARTĂ. Ploi torențiale în mare parte din țară. ANM a emis cod galben de vreme rea

HARTĂ. Ploi torențiale în mare parte din țară. ANM a emis cod galben de vreme rea

de Bianca Chirilă    |   

ANM a emis, miercuri dimineață, cod galben de vreme rea în mare parte din țară. Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe parcursul zilei de miercuri temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea aria ploilor se va restrânge către estul și nord-estul teritoriului. Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10...20 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

De asemenea, un cod galben de ploi va intra în vigoare de la ora 10.00 și va fi valabil până la ora 23.00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile