Antena 3 CNN Externe HARTA. Unde se trăiește cel mai înghesuit. China sau India nu sunt nici măcar în top 20

HARTA. Unde se trăiește cel mai înghesuit. China sau India nu sunt nici măcar în top 20

de Georgiana Marina    |   

Zone din Asia și mici state insulare sunt printre cele mai dens populate din lume, arată datele Băncii Mondiale. Cartografierile prezentate de Newsweek, arată că, în timp ce multe țări cu populații mari au și o densitate a populației ridicată, există multe zone mai mici care au populații extrem de dense datorită dimensiunii lor reduse.

Cea mai dens populată regiune din lume este Macao, o regiune administrativă în apropierea coastei de sud a Chinei. Acolo, 710.000 de oameni locuiesc pe o suprafață de puțin peste 30 de kilometri pătrați.

Alte regiuni urbane mici, cum ar fi Monaco, Singapore și Vatican, s-au clasat, de asemenea, foarte sus în topul densității populației. Deși toate aceste zone au împreună mai puțin de 10 milioane de locuitori, aceștia străiesc pe o suprafață mică - în cazul Vaticanului – mai puțin de un kilometru pătrat.

Harta densității populației. FOTO: worldpopulationreview.com

Țara cu cea mai mare densitate a populației, care are și o populație mai mare de zece milioane de locuitori este Rwanda (aproximativ 14 milioane de locuitori și o suprafață de 26.000 de kilometri pătrați).

Liban, Filipinele și Coreea de Sud au fost, de asemenea, foarte bine clasate în top. SUA a fost clasată pe locul 210 cu cea mai dens populată zonă.

Cea mai puțin dens populată țară din lume este Groenlanda, care are o populație de doar 55.000 de oameni pe mai bine de două milioane de kilometri pătrați. Insulele Falkland, cu o populație de 3.400 de locuitori, a fost a doua zonă cel mai puțin dens populată.

Australia, care are o populație de peste 20 de milioane de locuitori, și Rusia, care are o populație de aproximativ 144 de milioane de locuitori, ambele s-au clasat, de asemenea, la un nivel scăzut ca densitate a populației, din cauza regiunilor mari de teren nelocuit în afara centrelor lor urbane.  

India și China, care, împreună, au aproape 3 miliarde de oameni, nu sunt atât de susțin acest top, în ciuda faptului că au cele mai mari populații din lume și o aglomerare urbană ridicată în zonele foarte cunoscute. India s-a clasat pe locul 28 cu cea mai dens populată zonă, în timp ce China s-a clasat pe locul 79, sub Indonezia, Italia și Coreea de Nord.

Marea Britanie s-a clasat pe locul 46, cu o populație de 70 de milioane de locuitori pe o suprafață de aproximativ 243.000 de kilometri pătrați.

Subiecte în articol: populatie demografie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile