Antena 3 CNN Meteo HARTĂ. Cod portocaliu şi galben de vijelii, grindină şi ploi torenţiale în mai multe judeţe din ţară

HARTĂ. Cod portocaliu şi galben de vijelii, grindină şi ploi torenţiale în mai multe judeţe din ţară

de Milena Niță    |   

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, un cod portocaliu şi un cod galben de vijelii, ploi torenţiale şi grindină, pentru mai multe judeţe din ţară.

Codul portocaliu de vijelii şi grindină este valabil marţi, de la ora 13:00 până la ora 20:00, în judeţele Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

Codul galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină este valabil marţi, de la ora 10:00 până la ora 20:00, în mai multe judeţe.

Sursa: ANM

„COD PORTOCALIU DE PLOI ȘI VIJELII 

Interval de valabilitate: 6 august, ora 13 – 6 august, ora 20

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată 

Zone afectate: județele Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea

În județele Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea vor fi intensificări ale vântului, vijelii, cu viteze la rafală de 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 august, ora 10 – 6 august, ora 20 

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. 

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, cu rafale de 50...60 km/h și pe arii restrânse grindină. 

Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp”, se arată în informarea meteo ANM, emisă marţi.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile