Antena 3 CNN Actualitate Haos pe calea ferată, din cauza inundațiilor: Mai multe trenuri au rămas blocate. Șinele, înghițite de ape

Haos pe calea ferată, din cauza inundațiilor: Mai multe trenuri au rămas blocate. Șinele, înghițite de ape

de Bianca Chirilă    |   

Traficul feroviar a fost închis între Galaţi şi Bârlad din cauza viiturilor. Şinele de tren au fost înghiţite de ape, iar trenurile au rămas blocate. 

Traficul feroviar de pe raza sucursalelor regionale CF Iaşi, Craiova şi Galaţi a fost afectat de ploile abundente, care au provocat inundaţii şi aluviuni, informează Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.

La această oră, din cauza ploilor abundente, trenurile circulă cu viteză redusă pe intervalul de cale ferată Crasna - Zorleni, de pe raza SRCF Iaşi, măsură necesară, până la retragerea apelor, pentru siguranţa traficului, iar pe distanţa Hanu Conachi - Independenţa, este afectat de inundaţii (apă peste ciuperca şinei) firul II, circulaţia feroviară realizându-se pe firul I, se arată în comunicat.

De asemenea, pe raza SRCF Craiova, pe linia CF Călimăneşti - Cozia, din cauza aluviunilor provocate de ploile torenţiale, traficul feroviar, în cursul nopţii trecute a fost afectat pe ambele fire de circulaţie, iar în prezent, se circulă în condiţii normale pe firul II.

În plus, pe raza SRCF Galaţi, pe secţia CF neinteroperabilă Bereşti - Târgu Bujor - Galaţi -, terasamentul CF a fost inundat, fapt ce a condus oprirea temporară a circulaţiei feroviare (secţia CF este operată de Transferoviar Călători - TFC).

Personalul de specialitate este permanent pe teren pentru asigurarea condiţiilor optime de trafic, dar şi pentru verificarea nivelului apelor, astfel încât circulaţia trenurilor să poată fi reluată în condiţii normale, în cel mai scurt timp de la retragerea apelor din zona căii ferate, se arată în comunicat.

Compania Naţională de Căi Ferate transmite scuze călătorilor şi îi asigură că, odată cu retragerea apelor şi remedierea, funcţie de situaţie, a eventualelor deranjamente constatate la suprastructura căii, personalul feroviar al SRCF Iaşi, Galaţi şi Craiova va depune toate eforturile necesare pentru reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii normale de trafic. 

Subiecte în articol: CFR trenuri inundatii
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile