Antena 3 CNN Externe Haos pe aeroportul din Bergamo: Roata unui avion Ryanair a explodat la aterizare. Toate zborurile sunt întârziate sau anulate

Haos pe aeroportul din Bergamo: Roata unui avion Ryanair a explodat la aterizare. Toate zborurile sunt întârziate sau anulate

de Ioana Coman    |   

Este haos pe aeroportul din Bergamo, marți, după ce un avion al companiei Ryanair a fost implicat într-un incident, imediat după aterizare. Una dintre anvelope a explodat, iar aeronava a rămas blocată pe pistă. 

Toate zborurile programate să plece sau să aterizeze astăzi pe aeroportul din Bergamo sunt în prezent întârziate, deviate sau anulate, scrie Euronews.

Avionul venea din Barcelona și era în timpul manevrelor de aterizare, marți, în jurul orei locale 8 dimineața, când una dintre anvelope a explodat, rămânând astfel blocat pe pistă.

Incidentul a avut loc la doar câteva secunde după ce aeronava a atins solul.

Cu toate acestea, explozia nu a afectat manevra de aterizare și nici nu a cauzat probleme la bord, au spus autoritățile aeroportuare.

„SACBO [compania care administrează aeroportul] informează că, din cauza unei aeronave blocate pe pistă din cauza unor probleme tehnice, operațiunile sunt suspendate. Zborurile de plecare sunt întârziate, iar zborurile care sosesc pot fi deviate sau anulate până la redeschidere”, se arată în comunicatul aeroportului.

Site-ul web al aeroportului arată toate zborurile până la miezul nopții în această seară (marți, 1 octombrie) fie ca fiind întârziate, anulate sau deviate.

Ce s-a întâmplat cu aeronava Ryanair

SACBO a declarat că zborul Ryanair a sosit din Barcelona El Prat la ora locală 07.55.

Pompierii au sosit la scurt timp și au evacuat toți cei 161 de pasageri și echipajul. Nimeni nu a fost rănit.

„Explozia anvelopei a avariat pista pe o distanță de 450 de metr”, a spus SACBO.

Lucrări urgente de reparații sunt în curs de desfășurare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile