Antena 3 CNN Externe Hamish Harding, miliardarul britanic mort pe submersibilul Titan, preconiza, în ultima lui postare, că aceasta va fi "singura misiune cu echipaj uman către Titanic, în 2023"

Hamish Harding, miliardarul britanic mort pe submersibilul Titan, preconiza, în ultima lui postare, că aceasta va fi "singura misiune cu echipaj uman către Titanic, în 2023"

El este Hamish Harding, unul dintre cei cinci pasageri dispăruți, alături de pilotul Paul-Henri Nargeolet, fondatorul OceanGate, Stockton Rush, tatăl și fiul Shahzada și Suleman Dawood, pe submersibilul Titan, care au fost declarați morți, joi, de autorități.

de Mia Lungu    |   

Hamish Harding este un miliardar britanic care locuiește în Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

Acesta conduce Action Aviation, o companie de brokeraj de aeronave. De altfel, reprezentanții companiei au fost primii care au confirmat prezența omului de afaceri la bordul submersibilului Titan. Aceștia au anunțat că a fost unul dintre specialiștii misiunii, care a plătit pentru a merge în expediție.

"Atât familia Harding, cât și echipa de la Action Aviation sunt foarte recunoscători pentru toate mesajele amabile de îngrijorare și sprijin din partea prietenilor și colegilor noștri", a declarat compania într-un comunicat.

Harding deține trei recorduri Guinness World Records, inclusiv cea mai lungă durată la adâncimea maximă a oceanului de către o navă cu echipaj.

În martie 2021, el și exploratorul oceanic Victor Vescovo s-au scufundat până la cea mai mică adâncime din Groapa Marianelor. În iunie 2022, a plecat în spațiu cu racheta New Shepard a companiei Blue Origin, care îi aparține miliardarului Jeff Bezos.

Citește și: Submersibilul Titan a fost găsit! Familiile au fost anunţate deja de moartea pasagerilor | "O pierdere catastrofală a camerei de presiune"

"Tocmai s-a deschis o fereastră meteo și vom încerca o scufundare"

Într-o postare pe Facebook, făcută sâmbătă, Harding a declarat că este "mândru" că face parte din misiunea de pe submersibilul Titan.

"Din cauza celei mai grele ierni din Newfoundland din ultimii 40 de ani, această misiune este probabil să fie prima și singura misiune cu echipaj uman către Titanic în 2023", a postat el.

"Tocmai s-a deschis o fereastră meteo și vom încerca o scufundare (duminică)".

Am început din St. Johns, Newfoundland, Canada ieri și intenționăm să începem operațiunile de scufundare în jurul orei 4:00 mâine dimineață (duminică). Până atunci avem o mulțime de pregătiri și briefing-uri de făcut.

Echipa submarinului are câțiva exploratori legendari, dintre care unii au făcut peste 30 de scufundări pe RMS Titani, ,din anii 1980, inclusiv PH Nargeolet.

Vom reveni cu mai multe actualizări ale expediției, DACĂ vremea ține cu noi!", a fost ultimul mesaj publicat de Hamish Harding, pe pagina sa de Facebook.

Subiecte în articol: Hamish Harding submersibilul Titan
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile