Antena 3 CNN Externe Hamas anunță că un ostatic israelian a fost ucis de unul dintre gardienii săi ca „răzbunare”

Hamas anunță că un ostatic israelian a fost ucis de unul dintre gardienii săi ca „răzbunare”

de Adrian Dumitru    |   

Ramura armată a Hamas a anunţat, joi, că un ostatic israelian a fost ucis de unul dintre gardienii săi pentru „a răzbuna” moartea copiilor săi într-un atac, armata israeliană precizând că recuperase încă în noiembrie trupul ostaticului din Fâşia Gaza, informează AFP.

Este vorba de Ofir Tzarfati, a anunţat mama defunctului, Richelle, care a reacţionat la publicarea unei fotografii cu fiul său de către Hamas.

Ea a îndemnat delegaţia israeliană aflată în prezent la Doha pentru a negocia întoarcerea ostaticilor „să facă tot posibilul să reuşească şi să revină acasă cu un acord”, într-o înregistrare video transmisă de Forumul Familiilor Ostaticilor, o asociaţie ce îi reprezintă pe apropiaţii persoanelor aflate în captivitate în Gaza.

Purtătorul de cuvânt al brigăzilor Ezzedin al-Qassam, Abou Obeida, a afirmat într-un comunicat că ramura armată a Hamas a declanşat „o anchetă” pentru a determina cauzele morţii ostaticului.

Fotografia publicată este cea a unui „ostatic asasinat şi al cărui trup a fost găsit în timpul unei operaţiuni comune” a armatei şi forţelor de securitate israeliene în noiembrie, a anunţat, joi, armata israeliană.

Dintre cele 251 de persoane duse ostatice în timpul atacului Hamas din 7 octombrie, 111 se află în continuare în Gaza, dintre care 39 au fost declarate decedate de către armata israeliană.

Ramura armată a mişcării teroriste a anunţat, luni, că a deschis „o anchetă” după ce combatanţi ai săi „au ucis un ostatic şi rănit două alte două, în două incidente separate” în Fâşia Gaza.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile