Sărac în calorii, dar bogat în vitamine, dovleacul poate fi consumat crud, fiert, copt, în plăcinte, tarte, shake-uri, salate, supe și mâncăruri. Atât leguma în sine, cât și semințele ei au numeroase beneficii pentru sănătate.
Pulpa dovleacului reglează glicemia, menține sănătatea pielii, a unghiilor, a părului și a ochilor, favorizează digestia și previne depunerile de grăsime. De asemenea, previne apariția bolilor cardiovasculare, menține sănătatea sistemului circulator și nervos, reglează tulburările hormonale, crește imunitatea ficatului, combate insomniile, potrivit doctorulzilei.ro.
Nici semințele nu-s mai prejos: făcute cremă cu miere ajută la combaterea viermilor intestinali, dar diminuează și oboseala, stimulează libidoul și activitatea rinichilor, previn pietrele la rinichi, întăresc oasele și previn osteoporoza.
Desert de toamnă. Cum faci cel mai gustos dovleac copt cu miere și scorțișoară