Antena 3 CNN Politică Guvernul va da bani elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ce sume vor primi

Guvernul va da bani elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ce sume vor primi

de Andreea Ştefan    |   

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Guvernul va oferi stimulente financiare elevilor care au obținut în 2024 media 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. „Cred că este un gest firesc de apreciere a performanței școlare”, a spus Ciolacu.

Astfel, elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 vor primi 2.000 de lei, iar cei cu media 10 la Bacalaureat 2024 vor primi 5.000 de lei.

„Venim cu noi măsuri pentru a răsplăti și încuraja performanța școlară. Acordăm, astfel, un stimulent financiar elevilor care au obținut nota 10 la examenele de absolvire ale învățământului gimnazial și liceal în acest an.

Absolvenții clasei a VIII-a cu 10 la evaluarea națională din acest an primesc câte 2000 de lei. Iar celor cu media 10 la bacalaureat le acordăm câte 5000 de lei”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Premierul spune că „este un gest firesc de apreciere a performanței școlare, principiu pe care îl punem la baza sistemului public de educație”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile