Antena 3 CNN Actualitate Guvernul tehnocrat își bate joc de răniții din Afganistan

Guvernul tehnocrat își bate joc de răniții din Afganistan

Bătaie de joc a guvernului tehnocrat la adresa eroilor răniţi în Afganistan.

Nu numai că militarii rămaşi cu sechele pe viaţă au fost uitaţi de Ministerul Apărării, dar în momentul în care, prin forţe proprii, aceştia au reuşit să-şi depăşească barierele fizice şi psihice, statul le pune beţe în roate.

Militarii s-au antrenat din greu pentru a participa la Jocurile Paralimpice din Statele Unite şi s-au ocupat singuri de strângerea fondurilor necesare.

Şefii din Minister... au uitat însă să-i înscrie la competiţie, aşa că eroii vor rămâne acasă.


TVR prezintă cazurile soldaților români care trebuiau să plece la Jocurile Paralimpice Invictus

Costinel Slăniceanu. Militarul a fost în Forţele Speciale. Şi-a pierdut un picior şi vederea la un ochi în misiune, în Afganistan. MApN i-a cumpărat o bicicletă specială pentru Jocurile Paralimpice Invictus de luna viitoare, din Florida, SUA.

Ionuţ Butoi a fost la vânătorii de munte. Din Afganistan s-a întors într-un scaun cu rotile. A reînvăţat să înoate şi a participat inclusiv la triatlon.

Eugen Mănăilă este cercetaş. A fost ţinutit într-un scaun cu rotile după un atac al talibanilor. A reuşit să se recupereze neurologic. Merge din nou şi s-a antrenat constant.

Costel Stanciu a fost cu Forţele Speciale în Afganistan. Şi-a pierdut un picior.

Marian Nicula face parte dintr-o unitate de apărare împotriva atacurilor chimice şi biologice. A suferit un traumatism la ochiul stâng într-un schimb de focuri cu insurgenţii.

Col.(R) Mircea Dogaru ( Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate) i-a criticat, într-o intervenție la Antena 3, pe cei reposnsabili de această gafă:

Subiecte în articol: militari romani
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile