Antena 3 CNN Actualitate Guvernul pregătește reforma sănătății. Românii care ar urma să nu mai beneficieze de compensarea medicamentelor

Guvernul pregătește reforma sănătății. Românii care ar urma să nu mai beneficieze de compensarea medicamentelor

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Ședință decisivă în coaliția de guvernare cu privire la variantele prin care Guvernul vrea să aducă bani la bugetul de stat. 

Nimeni nu știe încă ce se va întâmpla cu taxele și impozitele românilor. Deși premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe dau asigurări că acestea nu vor crește nici acum, nici după alegeri, specialiștii spun că sunt luate în calcul toate scenariile. 

Creșterea TVA

Deși inclusiv specialiștii de Banca Mondială susțin că o creștere TVA ar fi prielnică pentru a aduce bani la stat, guvernanții susțin că nu se va merge pe un astfel de scenariu, cel a creșterii TVA la 21%.

Creșterea impozitului pe venit

În ceea ce privește creșterea impozitului pe venit de la 10% la 16%, deja oamenii de afaceri susțin că își fac tot felul de simulări, pentru că ar putea fi varianta pe care Guvernul va merge în cazul în care nu se va adopta impozitul progresiv.

Creșterea impozitului pe dividende

Se vorbește inclusiv despre o creștere de la 8% la 10% a impozitului pe dividende.

Reforma în sănătate

Iar un alt scenariu pus pe masa guvernanților este revizuirea listei cu medicamente compensate. În ciuda faptului că nu au fost date foarte multe detalii cu privire la acest lucru, jurnaliștii Antena 3 CNN au obținut, pe surse, informații despre modul cum ar arăta nouă reformă a sănătății.

  • Plafoane de venit pentru compensarea medicamentelor. Concret, dacă în acest moment la compensarea medicamentelor se ține cont de vârstă și de severitatea bolii, acest lucru ar urma să se schimbe, ținându-se cont și de venituri. Cu alte cuvinte, cei cu venituri mai mari nu vor mai beneficia de compensare.
  • Revizuirea pachetelor de servicii medicale obligatorii. Încă nu se știe dacă se vor elimina anumite analize din aceste pachete.
  • Revizuirea listei de medicamente compensate. Mai exact, este foarte posibil ca multe medicamente să fie scoase de pe listă. 

 

Subiecte în articol: medicamente medicamente compensate
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile