Antena 3 CNN Externe Guvernul de la Tokyo a editat o fotografie oficială, după ce a fost observat un detaliu "jenant" la bărbații din primul rând

Guvernul de la Tokyo a editat o fotografie oficială, după ce a fost observat un detaliu "jenant" la bărbații din primul rând

de Georgiana Marina    |   

Guvernul japonez a recunoscut că o fotografie oficială a noului său cabinet a fost editată, pentru a elimina un detaliu care îi făcea pe bărbații din primul rând să pară neglijenți și din cauza căruia au fost valuri de critici în online, scrie BBC.

În fotografiile făcute de jurnaliști locali apar noul premier, Shigeru Ishiba, și pe ministrul apărării, cărora li se vedea cămașa albă de sub sacou. În fotografia oficială transmisă ulterior de biroul premierului, cămașa albă nu se mai vedea.

Fotografia editată în care nu se mai vede cămașa albă, sub sacou, a membrilor guvernului Japoniei

După multe ironii în mediul online, un purtător de cuvânt al guvernului a declarat luni că „a fost făcută o editare minoră” imaginii.

Purtătorul de cuvânt Yoshimasa Hayashi a declarat reporterilor că imaginea a fost editată, deoarece fotografiile de grup făcute de biroul primului ministru „vor rămâne pentru totdeauna în arhivă”.

El a adăugat că „în mod obișnuit se fac modificări minore pe aceste fotografii”.

Comentariile sale vin după un val de ironii și critici pe rețelele sociale.

„Arată mai hidos ca o poză de grup a unui club de pensionari în timpul unei excursii la o stațiune. Este absolut jenant”, a scris un utilizator pe X.

O altă persoană a scris că este clar că membrii cabinetului purtau costume nepotrivite ca mărime.  

Fotografia a fost făcută joi, după prima reuniune a noului cabinet al Japoniei.

Cu câteva zile înainte, Ishiba, în vârstă de 67 de ani, l-a înlocuit pe prim-ministrul în exercițiu, Fumio Kishida, în funcția de șef al partidului de guvernământ al țării. El a fost numit oficial marți în funcția de prim-ministru.

  

Subiecte în articol: japonia guvern reţele sociale
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile