Antena 3 CNN Politică Guvernul cumpără 58 de trenuri electrice noi, cu 3,3 miliarde de lei. Ciolacu: 13 municipii vor fi interconectate

Guvernul cumpără 58 de trenuri electrice noi, cu 3,3 miliarde de lei. Ciolacu: 13 municipii vor fi interconectate

de Andreea Ştefan    |   

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va cumpăra 58 de trenuri electrice noi. Investiția se ridică la 3,3 miliarde de lei din bani europeni.  

„Aprobăm un proiect major de investiții ce conectează mari centre urbane prin transport feroviar modern. Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, o investiție de 3,3 miliarde de lei din bani europeni. 13 municipii reședință de județ vor fi interconectate, printre acestea fiind  Brașov, Craiova, Brăila, Galați, Bacău, Focșani, Arad, Deva, Alba Iulia, Cluj-Napoca și Oradea”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta precizat că se va face și o investiție de 515 milioane de lei pentru finalizarea Autostrăzii de Centură A0.

„Și în privința infrastructurii rutiere avem un proiect important, varianta de ocolire a orașului Buftea. Este o investiție de peste 515 milioane lei, extrem de necesară pentru a finaliza Autostrada de Centură A0”, a declarat premierul.

Premierul a anunțat că a ajuns și la o înțelegere cu Comisia Europeană în ceea ce privește Planul Fiscal și spune că experții „au fost de acord că România are nevoie de o perioadă de 7 ani, în care să facă investiții masive în economie”, spunând că „investițiile vor crește în următorii ani. Și vom continua să investim masiv în economie și în infrastructură”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile