Antena 3 CNN Externe Guvernatorul Băncii Rusiei, vești foarte proaste pentru Vladimir Putin

Guvernatorul Băncii Rusiei, vești foarte proaste pentru Vladimir Putin

Gabriel Dano
2 minute de citit Publicat la 21:41 18 Apr 2022 Modificat la 21:41 18 Apr 2022

În cel mai important discurs ţinut de la invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie, Nabiullina a spus că va fi nevoie de doi ani pentru ca inflaţia să revină la ţinta de 4% a Băncii Centrale.

„Perioada în care economia poate trăi pe baza rezervelor este limitată. Şi deja în trimestrul al doilea şi al treilea vom intra într-o perioadă de transformări structurale şi de căutare de noi modele de business”, a spus Elvira Nabiullina.

Sancţiunile internaţionale au afectat în principal piaţa financiară, „dar acum vor începe să afecteze din ce în ce mai mult economia”, a subliniat Nabiullina. „Principalele probleme vor fi asociate cu restricţiile impuse importurilor şi logisticii schimburilor externe, iar în viitor cu restricţiile impuse exporturilor”, a adăugat guvernatorul Băncii Rusiei.

Potrivit oficialului, companiile ruseşti vor fi nevoite să se adapteze.

Vladimir Putin: ”Politica occidentală a sancțiunilor împotriva Rusiei a eșuat”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că politica de sancțiuni economice occidentale împotriva Rusiei a eșuat. El a precizat și că inițiatorii acestor măsuri au fost mai afectați decât rușii.

”Evident, principalul factor negativ pentru economie în ultima perioadă a fost presiunea suplimentară a sancțiunilor din partea țărilor occidentale. Scopul a fost subminarea rapidă a situației financiare și economice din țara noastră, provocarea de panică pe piețe, prăbușirea sistemului bancar și un mare deficit de mărfuri în magazine”, a spus liderul de la Kremlin la o întâlnire pe probleme sociale și economice de luni, anunță agenția de presă rusă de stat TASS.

”Dar putem deja să spunem cu încredere că această politică față de Rusia a eșuat. Mai mult, sancțiunile i-au afectat și pe inițiatorii înșiși. Mă refer la creșterea inflației și a șomajului, la deteriorarea dinamicii economice în Statele Unite și în țările europene, la scăderea nivelului de trai în Europa, la devalorizarea economiilor acestora”, a subliniat președintele rus.

În același timp, situația din economia rusă se stabilizează, în timp ce cursul rublei revine la nivelurile de la începutul lunii februarie, a spus Putin. "Rusia a rezistat acestei presiuni fără precedent. Situația se stabilizează, cursul rublei a revenit la nivelurile din prima jumătate a lunii februarie și este definit de balanța de plăți obiectiv solidă", a spus el.

Inflația în Rusia se stabilizează acum, a subliniat liderul rus. "Voi nota separat problema inflației. Se stabilizează acum", a spus el, adăugând că "prețurile de consum au crescut considerabil în ultimele 1,5 luni - cu 9,4%, în timp ce în termeni anuali, la 8 aprilie, inflația se ridica la 17,5%".

Putin consideră că bugetul Rusiei ar trebui să sature economia cu resurse financiare și să-și mențină lichiditatea pe fondul scăderii creditării: ”în ceea ce privește bugetul, sunt la curent cu discuțiile dintre Banca Rusiei și guvern. Cu toate acestea, în fața unei scăderi obiective a creditării, desigur, bugetul ar trebui să susțină activ economia, să o sature cu resurse financiare și să-și mențină lichiditatea”.

Etichete: Vladimir Putin Rusia
Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole