Antena 3 CNN Actualitate Inedit Noile gustări care fac ravagii în rândul studenților. Chipsurile din greieri, printre cele mai apreciate în Marea Britanie

Noile gustări care fac ravagii în rândul studenților. Chipsurile din greieri, printre cele mai apreciate în Marea Britanie

Snacksurile din greieri câștigă admirație în rândul studenților din Marea Britanie. Fondatoarea companiei care le produce spune că o porție dintr-o asemenea gustare conține aceeași cantitate de calorii pe care o conține un ou crud.

de Roxana Mihăiescu    |   

Britanicii sunt înnebuniți după gustări făcute din insecte. Clara Best a inventat chipsurile făcute din greieri de casă-insecte liofilizate și măcinate.

Snacksurile făcute din greieri sunt bogate în proteine, conțin doar „grăsimi bune” și nu au gluten. Studenții au devenit fanii acestor gustări, iar stocurile se epuizează rapid. 

Clara, fondatoarea companiei alimentare Saved, a vândut deja anul acesta 25.000 de pachete de snacksuri de greieri sub forma unor pufuleți savuroși, arată publicația Daily Star.

”Studenții sunt foarte entuziasmați de acest lucru și majoritatea sunt vegetarieni sau chiar vegani, așa că sunt foarte interesați. Acum e cel mai bun moment, deoarece oamenii sunt conștienți de proteinele alternative. Toți au alternative pentru lapte în frigider. Cred că era foarte necesar să aducem această conștientizare pentru toată lumea în ceea ce privește alternativele la lapte, alternativele la carne, alternativele la proteine, care acum sunt cerute. Și aici intervin insectele'” spune Clara.

Citește și: Carnea cultivată în laborator ar putea ajunge în curând şi în farfuriile noastre

Mai mult decât atât, fermele de greieri sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Gândacii sunt crescuți pe rafturi, necesită mai puțin teren, apă și hrană, și mai mult decât atât, emit mai puțin dioxid de carbon decât animalele domestice.

Clara susține că a descoperit proteinele din insecte, după ce s-a săturat înlocuitorii de carne "ultraprocesați" din supermarketuri.

Ideea de a fabrica chispuri din greieri i-a venit după ce a a început să ronțăie viermi de făină uscați și condimentați drept gustări și să-i pună în supe.

Mai mult decât atât, chipsurile vin într-o varietate de aromă, cum ar fi smântână și ceapă, paprika afumată, ierburi mediteraneene și brânză maturată și sunt foarte bine vânduți în campusurile Universității de Arte din Londra și ale London Business School.

Iar ideile nu se opresc aici. Tânăra are de gând să scoată pe piață tortilla din greieri, paste, granola și pudră proteică de ciocolată, și peste 2.000 de alte specii de insecte comestibile existente, inclusiv lăcuste și muște negre.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile