Specialista a oferit și un truc pentru a ne sigura că cei mici mănâncă pachețelul de școală: îi rugăm pe copii să ne ajute la prepararea gustărilor.
Acasă este simplu să gestionăm gustările celor mici: spălăm și dezinfectăm toate cumpărăturile și facem o farfurie cât mai colorată. Când trebuie să le facem copiilor un pachețel însă, ar trebui să le oferim toate grupele alimentare în acea gustare, să avem grijă să aibă o proteină sănătoasă care să le dea sățietate, cereale integrale care să aibă o eliberare lentă și de durată a energiei, și fructe și legume.
Trucul prin care ne asigurăm că cei mici mănâncă pachețelul
Pentru a încuraja copii să consume aceste gustări sănătoase îi putem ruga pe ei să ajute la prepararea alimentalor. Trebuie să fim creativi, să ieșim din clișeul celor două felii de pâine și să ne jucăm cu ingredientele.
O variantă sănătoasă este un sandwich clasic cu brânză servit cu legume și fructe lângă. Putem opta și pentru un ou, cu rondele de cerele lângă, legume și fructe. O a treia variantă simplă este hummusul, cu câteva bețișoare de morcov lângă, gofre din cereale integrale și struguri pe post de desert.
Gustări sănătoase pentru copii