Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Gunoiul menajer şi reciclarea: Iată cum poţi ajuta şi tu planeta prin acţiuni mici

Gunoiul menajer şi reciclarea: Iată cum poţi ajuta şi tu planeta prin acţiuni mici

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 13:36 29 Apr 2024 Modificat la 13:36 29 Apr 2024

Preocuparea pentru mediu a devenit din ce în ce mai importantă, atât în rândul oamenilor, cât și în rândul brandurilor și a autorităților. În realitate, fiecare dintre noi are un rol foarte important, iar cu pași mici putem obține schimbări mari. 

"Suntem pe malul lacului Chitila, în zona localității Mogoșoaia, încercăm să creăm o tradiție în cadrul echipei prin care în fiecare primăvară să participăm la curățenia specifică sezonului. De data aceasta, ne-au însoțit și copiii membrilor echipei, lucru care este foarte îmbucurător pentru noi.", a spus Gabriel Băloiu, director general Sarantis România.

Vorbiți-le copiilor despre acest subiect începând cu vârsta de 3 ani, când cei mici ar putea descoperi concepte simple despre protejarea mediului încojurător și al naturii. De asemenea, îi puteți încuraja deja să recicleze hârtia și plasticul, pentru a le introduce treptat principii de bază.

În cazul unei astfel de activități, specialiștii recomandă evitarea deșeurilor periculoase, precum cele care conțin substanțe toxice, inflamabile sau radioactive. Aceste deșeuri necesită o gestionare specială și nu ar trebui luate sau manipulate în mod obișnuit de către persoanele fără pregătire adecvată sau fără echipament corespunzător de protecție.

"Suntem într-o zonă de pescuit și am găsit, din păcate, deșeuri lăsate în urma lor de cei pasionați de pescuit. La rândul meu sunt pescar și aș vrea să le transmit un mesaj colegilor mei de hobby: dacă dorim să continuăm să venim în natură și să ne bucurăm de liniște pe malul unei ape, știm că pește foarte mult nu mai este, dar ar trebui totuși să ne bucurăm de curățenie și atunci trebuie să lăsăm un spațiu mai curât decât am găsit.", a mai spus Gabriel Băloiu.

Cel mai frecvent, deșurile se găsesc în păduri și zone forestiere, dar și pe malurile râurilor și lacurilor. Aceste deșeuri pot afecta solul și pot polua apele.

"În general, nu le vezi de la stradă. Surprinzător, sunt ascunse de către cei care le abandonează pe teren, nu le lasă la vedere, probabil că se simt vinovați de acest lucru. Eu le-aș da un sfat. Dacă este greu să le strângă, să le lase la vedere, poate vine altcineva și le strânge sau poate ei la a doua tură de pescuit, o să le găsească și o să aibă mai multă energie să le strângă.", a mai spus directorul general Sarantis România.

Făcută în echipă, adunarea deșeurilor poate fi o activitate distractivă și interesantă, mai ales când descoperi și adevărate comori. De exemplu, ei au găsit o scrisoare, care a fost redactată înainte de anul 2000.

Citește mai multe din Numai de bine
» Citește mai multe din Numai de bine
TOP articole