Antena 3 CNN Opinii Grupul de Investigații Politice: La 10 ani de la sentința din Dosarul ICA, Camelia Bogdan nu a răspuns încă la o întrebare

Grupul de Investigații Politice: La 10 ani de la sentința din Dosarul ICA, Camelia Bogdan nu a răspuns încă la o întrebare

de Redacția Antena 3 CNN    |   

„La 10 ani de la sentința din Dosarul ICA și la 7 ani de la prima decizie a CSM de a o exclude din magistratură, fosta judecătoare Camelia Bogdan nu a răspuns încă la o întrebare: De ce, în timp ce judeca dosarul ICA, a primit bani de la Ministerul Agriculturii, care era parte în Dosarul ICA?”, se întreabă Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice.

„În timp ce judeca Dosarul ICA, Camelia Bogdan a fost plătită de Ministerul Agriculturii, care era parte vătămată în dosar. În perioada 21 iulie 2014 - 2 august 2014, judecătoarea Bogdan a fost lector în cadrul unui program al Ministerului Agriculturii organizat în Poiana Brașov.

Pentru cele 6 zile în care a lucrat câte 4 ore pe zi pentru Ministerul Agriculturii, Camelia Bogdan a primit 400 Euro pe zi, respectiv 100 Euro/oră. Judecătoarea Bogdan a încasat 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii la o zi după ce rămăsese în pronunțare în Dosarul ICA. La două zile după ce a luat bani, Camelia Bogdan a dat o decizie definitivă în favoarea Ministerului Agriculturii în acest dosar. 

În 2014, Curtea de Conturi a realizat un control la Ministerul Agriculturii.  Curtea de Conturi a stabilit că banii primiţi de Camelia Bogdan de la Ministerul Agriculturii sunt nejustificați, iar selectarea ei ca lector a fost dubioasă.

Înainte de a-și mai da cu părerea despre justiția din România, Camelia Bogdan ar trebui să ne lămurească cum este posibil ca un judecător să fie plătit de o parte dintr-un dosar penal chiar în timp ce judecă acel dosar?”

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile