Antena 3 CNN Meteo Grosimea stratului de zăpadă în România, 20 ianuarie 2022

Grosimea stratului de zăpadă în România, 20 ianuarie 2022

Alin Tarnovschi
2 minute de citit Publicat la 11:01 20 Ian 2022 Modificat la 11:01 20 Ian 2022

Grosimea stratului de zăpadă în România, 20 ianuarie 2022, a fost publicată, astăzi, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, azi, strat de zăpadă în zone întinse din vestul ţării, în special în judeţele Maramureş, Bihor, Arad, Timiş, Satu Mare sau Caraş-Severin.

Totodată, şi în zona de nord a ţării mai poate fi găsită zăpadă.

Potrivit ANM, cel mai mare strat de zăpadă există în zona Bâlea Lac, acolo unde grosimea stratului de zăpadă este între 1 şi 1,5 metri.

Strat de zăpadă între 10 şi 25 de centimetri mai poate fi găsit în zona judeţului Satu Mare, dar şi în zona judeţului Suceva.

Grosimea stratului de zăpadă în România, 20 ianuarie 2022

Pe zone mult mai întinse, zăpada este prezentă azi în regiunea de vest şi nord-vest. De asemenea, meteorologii au publicat şi prognoza meteo pentru următoarele zile.

Prognoza meteo pentru joi, 20 ianuarie 2022

Vremea se va încălzi semnificativ în majoritatea zonelor ţării, dar cu precădere în sud şi în est; astfel temperaturile maxime vor fi de la -1...2 grade în extremitatea vest-nord-vestică şi zonele depresionare unde norii joşi şi ceaţa vor fi local persistente în prima parte a zilei până la 10...12 grade în Oltenia, Muntenia şi dealurile Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 şi 1 grad. 

Prognoza meteo pentru vineri, 21 ianuarie 2022

Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va avea înnorări temporare în nord-vest şi în zonele montane şi submontane unde local va ninge slab, iar în prima parte a zilei şi în Dobrogea, unde se vor semnala precipitaţii mixte.

Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime în general între -13 şi -3 grade.

Grosimea stratului de zăpadă în România, 20 ianuarie 2022. Risc moderat de avalanşe

"La peste 1800 metri, stratul de zăpadă proaspăt depusă, are dimensiuni reduse, ninsoarea din ultimele 24 de ore fiind puternic viscolită. Stratul vechi este în general îngheţat și stabilizat.

Vântul puternic a format pe versanții sudici și estici noi plăci de vânt, care se pot rupe la supraîncărcări. Riscul declanșării avalanșelor este moderat, acesta fiind acum prezent în zonele cu plăci de vânt, care pe pantele suficient de înclinate se pot rupe sub acțiunea unor  suprasarcini.

Sub 1800 m altitudine, stratul de zăpadă proaspătă este relativ redus dar pe alocuri se pot găsi depozite mai consistente. Coeziunea cu stratul vechi înghețat este foarte slabă. Riscul declanșării avalanșelor de dimensiuni mici este moderat și poate apărea la supraîncărcări mari, pe pantele cu depozite mai consistente de zăpadă de la peste 1600 m altitudine", notează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citește mai multe din Meteo
» Citește mai multe din Meteo
TOP articole